Festivalul JAZZ TM debutează în acestă seară

0
304

Poza oficiala Liv Warfield JazzTM

Timişorenii sunt aşteptaţi în acest weekend la cea de-a treia ediţie a Jazz TM. De astăzi și până duminică, pe scena din faţa Operei vor urca nume importante din jazzul mondial și artiști români de referință.

Festivalul de jazz debutează în această seară, de la ora 20. Vor concerta Marcus Miller, Liv Warfield și NPG Hornz. Artiștii prezenți pe scena festivalului sunt câștigători ai numeroase premii Grammy, inovatori ai scenei de jazz și artiști români în plină ascensiune.

Aufgang, trupa care va concerta în prima seară a festivalului, începând cu ora 20:00, a rememorat prima întâlnire cu publicul din România și se declară foarte entuziasmați să cunoască timișorenii. „Este a doua oară când venim în România. Prima dată am venit în 2011, la București, la Festivalul Enescu. Am păstrat amintiri frumoase de la acel concert. Românii sunt foarte educați și dornici să descopere muzică nouă. Ne mai amintim și cât de calzi și buni au fost oamenii cu noi și suntem foarte încântați să revenim cu noul nostru spectacol„, au declarat ei la sosirea în Timișoara.

Liv Warfield spune că încă nu a experimentat România și că abia așteaptă să învețe cât mai multe în timpul șederii pe plaiurile bănățene. Despre proiectul pe care îl va prezenta în cea de-a doua seară de festival, pe 4 iulie, începând cu ora 22.30: „În primul rând, ne place să ne jucăm unii cu ceilalți. E foarte important! Ne străduim să facem fiecare experiență foarte diferită. Trompetele aduc o sinergie întregului mix… E o nebunie! Sincer, o zi de muncă cu cei de la Hornz nu este chiar muncă. Chiar ne distrăm, așa că timpul zboară.

Unul din membrii The Ruff Pack are rădăcini românești, iar trupa are colaborări strânse cu o cântăreață de origine română. „New York este un oraș atât de internațional. Întâlnești oameni din atât de multe locuri. Sunt norocos să lucrez cu marea cântăreață de origine română, Ioana Vîntu. Mi-a făcut o introducere grozavă în cultura românească, dar și a mâncării! Steph mi-a vorbit despre București, pentru că el a avut acolo un spectacol într-un club, alături de saxofonistul Pepe Auer. Publicul a fost foarte atent și apreciativ. Așa că toți abia așteptăm să experimentăm toate astea! Să nu uit, bunicul lui Steph este din România, adică o chestiune de familie, ca să zic așa.”

Pentru buna desfășurare a festivalului, organizatorii vor limita accesul la strada pietonală Mărășești din data de 3 iulie 2015, ora 5:00, până în data de 6 iulie 2015, ora 5:00. “Îi rugăm pe timișoreni să folosească, în această perioadă, traseul alternativ de pe strada Alba Iulia și le mulțumim pentru înțelegere. Dorim ca împreună să ne bucurăm de ediția a treia a festivalului de jazz al Timișoarei și vă așteptăm în Piața Victoriei pentru a sărbători cum se cuvine un adevărat regal muzical”, a transmis Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, din partea organizatorilor.

Intrarea la festivalul din Piața Victoriei este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.