Elevii timișoreni învață noi limbaje de programare

0
431

scoala de vara elevi

Săptămâna viitoare va avea loc la Timișoara Şcoala de Vară de Programare “#WeSpeakCode”. Aceasta se va desfășura în perioada 6-13 iulie și este adresată elevilor din clasele I- XII, care doresc să se apropie de un nou limbaj de programare, indiferent de nivelul de cunoștiințe în domeniu.

În programul Școlii de vară sunt incluse ateliere diverse : Scratch, Python, Html, Css, C#, Adobe Photoshop, algoritmică, aplicaţii mobile etc., precum și vizite la companii de profil din Timișoara. Metodele folosite sunt cele ale educației non-formale, iar participarea este gratuită. Indiferent de nivelul lor actual de cunoștințe în domeniul programării, participanții vor valorifica o parte din timpul vacanței pentru a învăța sau pentru a se perfecționa în tehnologii diverse, dezvoltând primele lor proiecte informatice. „Fiecare interacțiune dintre oameni și computere este reglementată de COD – la crearea unei aplicații web, la simularea formării unei stele, la optimizarea software-ului GPS sau pentru revoluționarea interacțiunilor sociale, a accesului la informație și a comportamentului comercial global. Codificarea există este peste tot. Codificarea este și un mod de a privi lumea: o modalitate de a sparge sarcinile în subseturi tot mai mici . Este un domeniu creativ, cu oameni mari, extrem de capabili și comunități dinamice. Și totuși, studiile  arată că, până în 2020, în Europa va exista un deficit estimat de până la 900.000 de profesioniști în domeniul TIC. Tehnologiile Startup, un viitor pilon al economiei europene, întâmpină deja greutăți în recrutarea noilor talente”, transmit organizatorii.

Tinerii înscriși învaţă cu ajutorul unor mentori voluntari, programatori pasionați și dornici să împărtășească cunoștiințele deținute. Atelierele se vor derula în ședințe zilnice cu durata de câte trei ore, în trei locații: Liceul de Informatică ”Grigore Moisil”, Continental Automotive și Fundația Student Plus.

Evenimentul este organizat de Centrul de Informare Europe Direct Timișoara, Fundația Student Plus, în colaborare cu CoderDojo Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.