Luni se dă startul înscrierilor la Universitatea de Vest din Timișoara       

0
292

UVT

Luni încep înscrierile la universitățile de stat din Timișoara. Universitatea de Vest scoate la concurs pentru admiterea din acest an 2.080 de locuri bugetate, în cele 11 facultăți ale sale: Arte și Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie și de Administrare a Afacerilor; Educație Fizică și Sport; Fizică; Litere, Istorie și Teologie; Matematică și Informatică; Muzică și Teatru; Sociologie și Psihologie; Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Din toamnă, la UVT vor funcționa și două noi specializări, „Contabilitate și informatică de gestiune” – în limba germană, la Facultatea de Economie și specializarea „Arte Decorative”, la Facultatea de Arte și Design. De altfel, Universitatea oferă, la nivel de licență, șase specializări în limbi străine. „Oferta educațională a Universității este creată pe cerințele pieței muncii, cu atenție ridicată spre student, spre necesitățile acestuia pentru anii petrecuți în universitate, dar și pentru traseul său profesional. Este un cumul de activitate în sălile de curs, în laboratoare, cu activități practice desfășurate fie în bazele noastre de cercetare, fie în companiile private. Accentul se pune mult pe dezvoltarea de competențe specifice domeniului ales. Astfel, la absolvire, cei care au studiat la noi să fie capabili să ocupe locuri de muncă specializate”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Universitatea de Vest din Timișoara rămâne consecventă obiectivului de a consolida relația cu mediului preuniversitar și, în baza acordurilor încheiate, anunță menținerea centrelor de înscriere și admitere din anul 2014 și operaționalizarea unui nou centru în Râmnicu Vâlcea, pentru ambele sesiuni de admitere 2015, pentru toate facultățile. Centrele de înscriere și admitere vor prelua dosarele candidaților în aceleași condiții ca în Timișoara, aceștia fiind scutiți de un drum suplimentar. „Reacția pozitivă a candidaților și a comunităților locale obținută la admiterea de anul trecut ne-a îndemnat să menținem și în acest an centrele de înscriere și admitere deschise în afara Timișoarei. Mai mult, am decis deschiderea unui centru și la Râmnicu Vâlcea, având în vedere că numeroși tineri din zonă vin la noi la studii în fiecare an. Măsura face parte din deschiderea către comunitate manifestată de Universitate și dorința noastră în a-i sprijini pe viitorii studenți”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Astfel, cei interesați se pot înscrie la cursurile Universității de Vest din Timișoara și în centrele județene de înscriere și admitere, în perioada 13-16 iulie 2015, între orele 9.00-14.00. Universitatea pune la dispoziția absolvenților de liceu și un număr de aproximativ 3500 de locuri în regim cu taxă. Pentru admiterea la nivel de master, UVT are disponibile un număr de 1200 de locuri bugetate.

Calendarul înscrierii și admiterii diferă de la o facultate la alta, iar informații detaliate sunt disponibile pe pagina de internet a Universității, www.uvt.ro sau pe pagina de Facebook a instituției, www.facebook.com/uvtromania.

Universitatea are stabilită o perioadă de admitere și în toamnă, după cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, pentru locurile rămase neocupate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.