Premiera documentarului „Transylvania Dragon” va avea loc în 7 iulie la Timișoara

0
374

flaviu cernescu 1

Invitație la film săptămâna viitoare! În premieră la Timișoara, regizorul Sabin Dorohoi aduce pe ecrane filmul documentar „Transylvania Dragon”. Proiecția va avea loc marți, de la ora 19:00 la Filarmonica Banatul.

Documentarul „Transylvania Dragon” spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT, care a renunţat la job pentru a se dedica sportului și acrobatiei. De 10 ani merge pe monociclu şi sfidează gravitaţia pe o chingă de numai 2 centimetri, denumită slackline. Este supranumit “Balaurul”.

În 1638 un acrobat a mers pe sfoară la înãlţime în mai multe oraşe din Transilvania. După 377 de ani Flaviu a decis să plece pe urmele lui. “În această călătorie epică vom redescoperi România de la înãlţimea corzii acrobatice: oraşe istorice, tradiţii milenare şi locuri sãlbatice. Vom înfrunta conflicte, momente ricante şi vreme capricioasã dar vom descoperi oameni fantastici”, transmite regizorul.

Practic, filmul „Transylvania dragon” este un documentar turistic de promovare a României prin sporturi extreme și povești ale unor oameni deosebiți care mai cred în puterea spiritului românesc. În aventura sa prin Banat și Transilvania, Flaviu va face acrobații în locuri neașteptate, în centrele unor mari orașe și în sălbăticie. Vom descoperi astfel o fărâmă din istoria metalurgică a Reșiței, peisajul de basm de la cascada Bigar, Istoria lui Hercules și înființarea stațiunii Băile Herculane, legenda Castelului Corvinilor, cum a reușit un comandant de escadrilă să salveze orașul Orăștie în al doilea Război Mondial, vom fredona în Timișoara „Pour Toi et moi”, una din piesele de la concursul Eurovision din 2013, vom descoperi un sat izolat cu doar 4 locuitori: membrii unei familii (el, ea și cei doi copii), vom merge sub nivelul mării în Salina Turda, apoi în munții Maramureșului unde vom descoperi ce acrobații se pot face pe Mocănița din mers, vom traversa Transfăgărășanul și vom încheia turul cu Alba Iulia, chiar de ziua națională a României, într-un cadru solemn și totodată plin de adrenalină.

Proiectul de film documentar Road -Tripp prin Romania cu sporturi extreme, este unul 100% de voluntariat. Toți membrii echipei au lucrat timp de un an de zile ca voluntari într-un proiect de avergură națională.

Intrarea publicului este liberă.

Sursa foto: www.telegraph.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.