Vine canicula în Timiș. Autoritățile instalează corturi de prim ajutor

0
966

puncte de prim ajutor

Şi în acest an, în Timiș vor funcţiona punctele de prim ajutor, în caz de caniculă. Acestea se vor afla la Oficiul Poştal Nr.1 Timişoara, Opera Română, Piaţa 700 şi Piaţa Iosefin, în Timişoara, iar în Lugoj la Casa de Cultură a Sindicatelor.

În aceste locaţii se vor afla medici rezidenţi care vor acorda primele îngrijiri celor afectaţi de caniculă, vor măsura tensiunea arterială şi vor avea acces la telefon pentru a solicita ambulanţa, în caz de nevoie. Persoanele care se simt rău din cauza căldurii, pot solicita ajutorul voluntarilor, între orele 11:00 şi 17:00. „Pentru cod portocaliu, se vor organiza puncte de distribuire a apei potabile. Pentru perioadele de cod roşu se vor organiza puncte de prim ajutor care vor fi amplasate în spaţii publice, climatizate, deservite de personal sanitar. În puntele stabilite voluntarii Crucii Roşii vor distribui apă potabilă îmbuteliată, asigurată de către Primăria Timişoara respectiv Lugoj şi vor înmâna pliante cu recomandările către populaţie pentru evitarea efectelor caniculei”, spun reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat.

În perioada caniculei, medicii recomandă evitarea ieşirii din casă, între orele  11:00 şi 17:00. Dacă ieşirea este absolut necesară oamenii sunt sfătuiţi să meargă pe la umbră, să poarte haine lejere, să se protejeze de soare cu pălării şi să consume multe lichide.

(Sursa foto: www.ziarulteleormanul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.