VIDEO: Noul tramvai “ARMONIA” își face, mâine, apariția prin oraș

0
987

tramvaie reabilitate Tm

Veste bună pentru timișoreni! Cele două tramvaie modernizate vor fi prezentate mâine cetățenilor, cu prilejul Zilei Transportului Public. Garniturile își vor face apariția în zona centrală a orașului, alături de tramvaiul tras de cai și alte vehicule.

Noul tramvai al Timișoarei se numește “ARMONIA”. Edilul spune că este vorba despre un nou tramvai “made in Romania”.  „Am și dat nume acestor tramvaie, pentru ca ele sunt realmente un nou model de tramvai, made in Romania. Noi nu am țintit așa ceva, dar am făcut ca în România să se fabrice din nou tramvaie. Iată că cele două fabrici, care au tradiție, ai know-how au reușit să producă un nou model de tramvai: Armonia. Vine de la faptul că au fost concepute, ca specificații de funcționalități, într-un oraș al armoniei. Timişoara este un oraș al armoniei între oameni și al armoniei în general, sub orice aspect, armoniei între vechi și nou, și de aceea și acest model de tramvai se numeşte Armonia”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Potrivit primarului Nicolae Robu, fiind vorba de tramvaie reabilitate, omologarea este provizorie, pe un termen de un an. “Se impune din nou parcurgerea unei succesiuni de teste. Abia dupa aceea se obține autorizarea de introducere în transportul în comun. Am reținut că ultimul test este unul care trebuie făcut cu saci de nisip înăuntru pentru a simula încărcarea cu călători”, explică primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Vagoanele modernizate vor pleca mâine în jurul orei 9 din Piaţa Maria spre Catedrala Mitropolitană, urmând să staţioneze în centru până la ora 11.30.

Momentan, conducerea RATT nu a putut preciza dacă timișorenii vor putea să circule cu tramvaiele sau doar să le admire.

(Sursa foto: www.debanat.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.