VIDEO: Parada tramvaielor reabilitate a dat traficul peste cap și a creat nemulțumirea timișorenilor

0
987

tramvaie reabilitate

Cele două noi tramvaie din Timișoara au fost astăzi prezentate timișorenilor. Chiar dacă sunt așteptate de călători, acestea sunt folosite momentan doar pentru parada de Ziua Transportului Public.

Bătrânul tramvai tras de cai, cele două tramvaie modernizate – tramvaiele Armonia, după cum au fost denumite, Gemenele, vagonul Timiş – platforma în care a cântat formaţia Peregrinii şi vagonul restaurant au fost încolonate la Podul Traian din Piaţa Maria. De aici au plecat spre Catedrala Mitropolitană, unde au fost expuse şi alte vehicule din parcul RATT.

Deși a fost anunțat încă de ieri evenimentul a creat aglomerație în trafic, iar traseul tramvaielor a fost blocat, la fel și cel al autovehiculelor. Acest lucru a stârnit nemulțumirea călătorilor și a participanților la trafic, care se grăbeau să ajungă la servici.

Cele două tramvaie modernizate au nevoie de încă o autorizare de la Autoritatea Feroviară, pentru a putea fi puse în circulație. Acestea vor circula doar pe liniile 1 și 2. Potrivit directorului RATT, Ioan Goia, tramvaiele trebuie omologate și vor putea fi puse în circulație abia la sfârșitul lunii. “Cele două tramvaie rămân pe liniile care sunt modernizate. Din cei 40 de kilometri nu avem Linia 5 modernizată, Linia 4, Linia 3, Linia 7”, spune șeful RATT, Ioan Goia.

Noile tramvaie, reabilitate în urma unei investiții de peste un milion de euro, sunt dotate la cele mai înalte standarde și sunt supravegheate video. Cele două garnituri oferă câte 24 de locuri pe scaune și 130 de locuri în picioare. Un nou lot de șapte tramvaie va fi trimis la reabilitat la jumătatea lunii, a anunțat conducerea RATT.

tramvaie reabilitate

tramvaie

tramvaie

tramvaie reabilitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.