Atenţie de unde cumpăraţi alimentele pe perioada caniculei!

0
285

alimente OPC

Atenție la cumpărarea produselor alimentare în perioadele cu temperaturi ridicate! Inspectorii de la Protecția Consumatorilor informează consumatorii în privința alimentelor.

Oamenilor li se recomandă să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă.

În plus, ei sunt sfătuiţi ca pe perioada temperaturilor caniculare să verifice cu atenţie mirosul, culoarea şi aspectul produselor şi să refuze produsele care prezintă caracteristici de produs alterat. Apele, sucurile și diversele băuturi răcoritoare care vor fi consumate trebuie să fie depozitate corespunzător, astfel încat acestea să nu fie expuse sub actiunea directă a razelor solare.“Vă atragem atenția asupra legumelor și fructelor comercializate în cadrul piețelor în spații deschise unde temperatura mediului ambiant foarte ridicată afectează calitatea produselor. Nu cumparați alimente din locuri neautorizate; verificați cu atenție data durabilității minimale, data limită de consum a produselor. La cumpărarea produselor alimentare solicitați și păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care doriți să reclamați calitatea unui produs”, transmite Mihaela Ignat, comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș.

Pentru nerespectarea prevederilor legale, la comercializarea produselor și seviciilor alimentare operatorii economici riscă amenzi contravenționale cuprinse între 2.000 și 20.000, respectiv 3.000 și 30.000 lei.

(Sursa foto: www.desteptarea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.