Cinema în aer liber” revine săptămâna viitoare la Timişoara

0
237

 

deux jours - CARAVANA METROPOLIS-

Cinefilii sunt invitați la proiecții în aer liber. Caravana Metropolis poposește săptămâna viitoare la Timişoara.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Timişoara şi Caravana Metropolis.“Cinema în aer liber” este cel mai mare festival itinerant de film la Timişoara. Acesta va avea loc la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor.

În perioada 14 – 19 iulie, de marţi până duminică, de la ora 21.30, vor fi proiectate 6 filme de autor, utilizând cel mai performant echipament de proiecţie în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m² şi singurul proiector digital mobil din ţară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

Accesul publicului este liber.

Cele 6 filme din selecţia oficială a Caravanei Metropolis:

Marţi, 14 iulie, ora 21:30

1.FORCE MAJEURE/ TURIST, r. Ruben Ostlund – Un certain regard Jury Prize la Cannes 2014, nominalizat la European Film Awards pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor: Un tată care-şi petrece vacanţa într-o staţiune din Alpi îşi abandonează soţia şi cei doi copii în faţa unei avalanşe care se dovedeşte ulterior a fi una controlată. Gestul său de laşitate îi va schimba însă pentru totdeauna relaţia cu familia.

Miercuri, 15 iulie, ora 21:30

2.STOCKHOLM, r. Rodrigo Sorogoyen, film laureat al premiului Goya pentru Cel mai bun actor. O întâlnire aparent banală, între un băiat şi o fată. El îi mărturiseşte că s-a îndrăgostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbarii lor nocturne prin Madrid, fiecare îşi dezvăluie treptat dorinţele, secretele, dar şi câteva minciuni nevinovate. Curând, însă, vor reveni cu picioarele pe pământ, în realitatea dură a luptelor pentru control şi a jocurilor psihologice.

Joi, 16 iulie, ora 21:30

3.DOMNIŞOARA JULIE/ MISS JULIE, filmul de debut în regie al actriţei Liv Ullmann, avându-i ca protagonişti pe Colin Farrell şi Jessica Chastain. În cursul unei nopţi de vară din oraşul Fermanagh, Irlanda de Nord, rebela fiică a unui aristocrat anglo-irlandez îl provoacă pe valetul tatălui ei să o seducă.

Vineri, 17 iulie, ora 21:30

4.POVEŞTI SĂLBATICE/ RELATOS SALVAJES, r. Damian Szifron, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2015. Regizorul şi scenaristul Damián Szifron nu a făcut un singur film, ci şase lipite sub un singur titlu şi trimise într-o lume care s-ar putea să nu fie pregătită pentru ele”, scrie revista americană „Rolling Stone”. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar şi a făcut senzaţie la Cannes 2014.

Sâmbătă, 18 iulie, ora 21:30

5.O DUMINICĂ FRUMOASĂ/ UN BEAU DIMANCHE, r. Nicole Garcia. Învăţător într-o şcoală din sudul Franţei, Baptiste e un solitar. N-a rămas niciodată mai mult de un trimestru în postul său, pentru că iubeşte libertatea. Într-o zi e nevoit să-l ducă pe Mathias, unul dintre elevii săi, acasă, şi astfel ajunge s-o cunoască pe mama băiatului, Sandra, o tânără femeie nonconformistă care lucrează într-un restaurant de pe plajă..

Duminică, 19 iulie, ora 21:30

6.ORĂŞELUL ALANDALA/ FIDDLESTICKS, r. Veit Helmer – o comedie pentru întreaga familie, dublată în limba română, pentru spectatorii de-o şchioapă, laureată a Premiului Publicului la Zurich Film Festival, în competiţie la Cinekid ICFF. Copiii şi bunicii reuşesc să transforme un orăşel din Europa într-un loc al invenţiilor şi al recordurilor. Maşina de gunoi devine fabrică de biciclete, o macara devine rollercoaster şi totul pare posibil atunci când imaginaţia nu mai are limite.

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber este cel mai mare cinematograf în aer liber din România, cu peste 200. 000 de spectatori în cele trei ediţii de până acum.

Evenimentul este prezentat de Asociaţia Culturală Metropolis şi realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.