Cursuri GRATUITE pentru persoanele defavorizate din vestul țării, organizate de CCIAT

0
347

cursuri someri

Șomerii și persoanele defavorizate au de acum o șansă pe piața muncii. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş lansează în această perioadă o serie de cursuri gratuite de formare profesională, care se adresează persoanelor expuse riscului de excluziune socială, în scopul integrării sau reintegrării acestora pe piaţa muncii.

Totul este posibil în cadrul proiectului ”CASE – Competențe Antreprenoriale Sociale”, care are ca obiectiv îmbunătățirea accesului pe piața muncii a persoanelor fără job. Cursurile se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.  Este vorba despre Curs de întreprindere socială – 13-24 iulie 2015; Curs de competențe antreprenoriale – 10-21 august 2015; Curs manager de inovare – 7-18 septembrie 2015; Curs de competențe IT – 14-24 septembrie 2015.

Se pot înscrie persoane din grupurile vulnerabile din mediul urban și rural din Regiunea Vest: familii cu mai mult de doi copii, familii monoparentale, femei în situaţii de risc, persoane care au părăsit timpuriu şcoala, persoane care locuiesc în comunităţi izolate, persoane care trăiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie romă – în urma participării la acțiunile gratuite de consiliere.

Totodată, potențialii candidați vor beneficia de informare privind oportunitățile de dezvoltare antreprenorială prin cele 3 structuri ale economiei sociale (SES-uri) înființate în cadrul proiectului și gestionate de CCIAT: Centru de producție materiale publicitare – TIP COMPETECH, S.C. Centrul de kinetoterapie și masaj Banat SRL și  S.C. Pro Banatica Events SRL.

Termen de înscriere este vineri, 10 iulie 2015, în limita celor 15 locuri disponibilelor /curs. Cursurile sunt acreditate de ANC – Autoritatea Națională pentru Calificări iar certificatele obţinute la absolvire au recunoaştere naţională şi internațională și sunt emise de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei.

Proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile la piața muncii din Regiunile Vest și Sud-Est și este derulat de CCIAT în parteneriat cu S.C. GAPA SRL, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea – parteneri naționali și Associazione Gruppo Euroconsult Italia – partener transnațional.

Persoanele interesate să participe la aceste cursuri sunt invitate la sediul CCIAT, etaj 1, Camera 12 sau pot obține informații la tel. 0721784445, 0256-490771.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.