Un aparat ultraperformant va sosi în toamnă la Spitalul Municipal Timișoara

0
587

Octavian Mazilu- director Spital Municipal Timisoara-

Vești bune pentru pacienții din vestul țării a Spitalului Municipal Timișoara! În curând aceștia vor beneficia de un aparat ultraperformant pentru investigarea mai multor boli.

Totul va fi posibil cu ajutorul unui RMN de ultimă generaţie, achiziţionat cu bani de la Uniunea Europeană. Conducerea unității sanitare a semnat contractul de achiziție al aparatului de rezonanță magnetică nucleara (RMN) de 1,5 Tesla și inel de 70 cm, moment esențial în cadrul proiectului european POSCCE.

Potrivit managerului spitalului, Octavian Mazilu, aparatul va deveni funcțional din luna octombrie și va fi pentru prima dată când spitalul va oferi această investigație, întregind gama de explorări imagistice performante pe care o deține în prezent. “Vreau să felicit întreaga echipă implicată în reușita acestui proiect: Ec. Sanda Damian, Dr. Olimpia Oprea, Dr. Daniel Malița, Ec. Gina Mangra, Ec. Beatrice Jian, Ing. Remus Damian, Ing. Dan Constatinescu, Ec. Silviu Morariu. La Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, pacienții sunt pe mâini bune!”, spune directorul de proiect, Octavian Mazilu.

RMN-ul va fi instalat în fosta spălătorie a unităţii medicale, care se află în subsolul de la Clinicile Noi, încăpere care va fi transformată radical.

11223696_1455449034757284_7089485604458647887_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.