Au început înscrierile la UPT

0
428

Admitere_facultate

Universitatea Politehnica din Timișoara a început înscrierile pentru cele zece facultăţi. Pentru anul universitar 2015 – 2016, universitatea scoate la concurs 2.880 de locuri bugetate pentru viitorii studenţi. Înscrierile încep astăzi, 13.07.2015 şi se vor desfăşura pe tot parcursul acestei săptămâni, iar concursul de admitere va avea loc în 21.07.2015.

Parteneriatele dezvoltate de-a lungul anilor cu cele mai importante companii din lume au venit, în special, în beneficiul studenţilor întrucât firmele au investit şi prin intermediul universităţii în viitorii lor angajaţi. ”Universitatea Politehnica din Timişoara este un partener strategic pentru Continental. Peste 60% din colegii angajaţi în ultimul an în centrul de cercetare şi dezvoltare, sunt absolvenţi ai acestei instituţii, în marea lor majoritate provenind din AC (35%), ETC (33%), Mecanică (19%), ET (10%) şi MPT (3%). Colaborarea cu UPT înseamnă pentru studenţii talentaţi, burse, lucrări de diplomă, practică de vară, cursuri opţionale, revizuirea curriculei, programe de master şi proiecte de cercetare. Anual circa 500 de posturi vacante sunt destinate studenţilor şi absolvenţilor UPT”, spune directorul general al Continental Automotive România.

Universitatea Politehnica Timişoara este recunoscută pentru modul în care adaptează curricula universitară la cererile de pe piaţa muncii. „Felicit absolvenţii examenului de Bacalareat pentru rezultate şi munca depusă şi îi invit să aleagă Universitatea Politehnica Timişoara. Îi asigur că universitatea noastră  investeşte în permanenţă, prin parteneriatele cu mediul economic şi social, pentru a le da posibilitatea studenţilor şi absolvenţilor să se integreze cât mai rapid. Numai anul trecut au fost încheiate contracte de cercetare şi dezvoltare cu aproape 90 de companii din vestul ţării. Numărul acestora este în continuă creştere iar viitorii noştri studenţi îşi vor putea dezvolta o carieră şi prin intermediul acestora”, a declarat rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, Viorel-Aurel Şerban.

Calendarul admiterii este valabil pentru toate facultăţile şi poate fi găsit, alături de oferta de programe şi specializări, pe pagina de internet a universităţii, www.upt.ro, la secţiunea Admitere Licenţă 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.