VIDEO: Unic în țară! Centru rezidențial pentru oamenii străzii din Timișoara

0
851

centru de urgenta oamenii strazii

Unic în țară! Servicii la standarde europene pentru oamenii străzii din Timișoara. Totul este posibil în cadrul centrului dedicat persoanelor fără adăpost de pe strada Telegrafului.

Lucrările au ajuns la final, astfel că noul centru social de urgenţă în cadrul Cantinei de Ajutor Social Timişoara va facilita accesul persoanelor defavorizate la o infrastructură socială în măsură să asigure servicii de găzduire pe timpul noptii şi servicii de consiliere şi suport specializat, de servicii medicale şi suport psihologic, de condiţii pentru asigurarea igienei personale, inclusiv servirea hranei în timpul zilei în municipiul Timişoara, în judeţul Timiş şi în regiunea de vest.

Prin reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi dotarea cu echipamente şi aparatură necesară la standarde europene centrul social pentru persoane fără adăpost va asigura acordarea de noi servicii sociale oferind beneficiarilor posibilitatea unui trai decent şi şansa de a se integra în comunitate.

Noile servicii sociale oferite în cadrul centrului social vor fi acordate persoanelor fără adăpost cu vârste începând de la 18 ani, inclusiv persoanelor adulte cu copii minori, persoane care necesită sprijin şi atenţie specială. De luni, la centrul amplasat pe strada Telegrafului, vor ajunge și primii beneficiari. “Centrul rezidential este unic in Romania si vrem sa fie un model de bune practici. După ce vor fi deparazitați, îmbrăcați cu haine curate, oamnenii vor trece la evaluarea medicală, respectiv socială”, spune Rodica Cojan, directorul centrului de urgență pentru oamenii străzii.

centru de urgenta pt oamenii strazii

De cealaltă parte, primarul Nicolae Robu spune că Timișoara nu trebuie să devină un centru al asistaților social, dar e nevoie și de astfel de investiții. “Timișoara nu-și propune să devină un oraș asistențial.  În același timp, suntem oameni care înțelegem realitățile în care trăim, în toată complexitatea lor. Există un număr de persoane, din păcate ridicat, care nu au adăpost, au ajuns la marginea societății. Nu putem fi nepăsători față de aceste persoane. Oferta de aici își propune tocmai salvarea ți integrarea lor în societate”, spune edilul Nicolae Robu.

Investiția este estimată la trei milioane de euro, cea mai mare parte bani europeni nerambursabili. Noul centru pentru persoane fără adăpost de la Timișoara are o capacitate de 50 de locuri.  Persoanele pot locui aici pentru o perioadă de până la doi ani.  centru urgenta 11733581_10204309394806301_165834571_o 11733833_10204309394766300_1773144950_o 11748251_10204309394886303_387878833_o

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.