Amenzi de 7000 lei pentru rromii care au chefuit pe treptele Catedralei

0
332

Paranghelie-la-Catedrala-Mitropolitana

Persoanele care au consumat alcool pe treptele Catedralei Mitropolitane au fost identificate și sancționate de polițiștii locali. Vă reamintim că mai mulți rromi au participat în urmă cu câteva zile la un eveniment organizat la Catedrala Mitropolitană respectiv botez și au fost fotografiați consumând alcool pe treptele lăcașului de cult, circulând cu caleașca trasă de cai.

Ei au fost sancționați pentru faptele prevăzute de Legea 61/1991 republicată, respectiv consum de băuturi alcoolice în locuri publice, sancțiunile aplicate fiind cele maxime prevăzute de lege, iar o sancțiune a fost aplicată la HCL 251/2002 pentru circulația caleștii trasă de cai fără aviz. În total au fost sancționate nouă persoane cu amenzi însumând 6800 lei. De asemenea, sunt în curs de identificare și proprietarii  autovehiculelor care apăreau în imagini, urmând a se lua măsurile legale și în ceea ce îi privește pe aceștia.

Cei în cauză au fost prezentați în cursul zilei de ieri primarului Nicolae Robu care a avut cu ei o discuție cu privire la cele întâmplate. „Persoanele au fost identificate şi am cerut să fie aduse la o discuţie. Oamenii au venit şi desigur că i-am muştruluit, le-am explicat că ceea ce au făcut este absolut inadmisibil, că reprezintă o adevărată blasfemie, o sfidare la adresa cetăţenilor acestui oraş, şi că vor fi sancţionaţi conform legii. Şi-au cerut scuze cu toţii, în mod repetat, încercând să îşi găsească circumstanţe atenuante. În orice caz, s-a confirmat că nu a fost o petrecere de mare extensie temporală, dar oamenii credeau că atât cât au făcut nu-i chiar mare bai… Că a fost foarte cald, le-a fost sete şi dacă tot au avut nişte bere s-au gândit să îşi astâmpere setea. Le-am explicat că e absolut inadmisibil ceea ce au făcut şi că trebuie să vadă lucrurile altfel dacă vor să nu aibă necazuri şi să aibă şi respectul semenilor cu care convieţuiesc. Pentru că aşa toată lumea îi detestă, dacă fac astfel de lucruri”, explică primarul Nicolae Robu.

Polițiștii locali au mai aplicat sancțiuni în cursul anului trecut la evenimente precum cel petrecut săptămâna trecută pentru încălcarea prevederilor art. 27 din Legea 61/1991 republicată care se referă la organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe.

Poliția Locală atrage atenția tuturor celor care vor organiza evenimente prin care se va perturba ordinea și liniștea publică, și ne referim cu precădere la asemenea evenimente organizate de etnia rromă, că pe raza Municipiuui Timișoara  se vor lua măsuri de către toate forțele componente ale sistemului de ordine și siguranță publică pentru prevenirea oricăror încălcări ale legislației în vigoare.

(Foto: Bogdan Constantinescu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.