S-a semnat Acordul de cooperare între ISU Banat și Direcţia Judeţeană de Apărare Împotriva Catastrofelor Csongrád

0
252

ISU Banat

A fost semnat Acordul de cooperare între ISU Banat și Direcţia Judeţeană de Apărare Împotriva Catastrofelor Csongrád. Acesta are drept scop asigurarea unui răspuns prompt şi eficient, în situaţia producerii în zona de frontieră, a unor situaţii de urgenţă care impun concentrarea masivă de forţe şi mijloace.

Tipurile de risc pentru care se poate solicita intervenţia transfrontalieră sunt următoarele: incendiile, accidentele chimice, aviatice și cele rutiere și feroviare. În cazul iminenţei producerii sau la producerea unor situaţii de urgenţă/dezastre, părţile îşi acordă sprijin una alteia, pe baza unei solicitări scrise. În cazul unei urgenţe, acordarea de sprijin poate fi iniţiată pe baza unei solicitări verbale (telefonic).

Relația dintre Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș și Direcția Județeană de Apărare Împotriva Catastrofelor Csongrád este benefică şi de lungă durată, materializându-se în organizarea unor exerciții de cooperare privind gestionarea producerii unor situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.