Zeci de oameni PĂCĂLIȚI de o agenție de turism din Jimbolia

0
880

TENERIFE 2

Atenție de unde vă cumpărați vacanța! Zeci de români au fost păcăliți cu vacanțe de lux de o agenție de turism “fantomă” din Jimbolia.

Zeci de familii din toată țara au fost păcălite de câțiva timișeni din Jimbolia, care au deschis o pseudo-agenție de turism și le-au vândut clienților, online, vacanțe de lux în Tenerife pe care nu le-au mai onorat. Prejudiciul este de 90.000 de euro.

La Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Timiș s-au înregistrat 45 de reclamații care sunt în curs de cercetare. Acestea privesc o companie de turism din orașul Jimbolia care a anulat excursiile fără să ofere explicații și fără să returneze banii clienților, ori să le ofere o alternative, conform legislației în vigoare. Clienții au plătit sume între 1.700 și 2.500 de euro pentru sejururi de o săptămână, cu demipensiune și transport charter.

Potrivit reprezentanților Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș, reclamaţiile înregistrate sunt din toată România. Firma în cauză, Altenerife, își face încă reclamă pe internet. „Alltenerife Tour este singura agenție de turism din România specializată pe destinația Tenerife. Organizăm împreună cu partenerii noștri vacanțe de neuitat într-una din cele mai frumoase destinații turistice din Europa! Vă punem la dispoziție cele mai bune prețuri pentru bilete de avion, cazare, excursii și închirieri de mașini. Pe site veți găsi informații complete despre plaje, restaurante, transport local, viața de noapte și lucrurile de care trebuie să vă feriți”, spune una dintre reclamele firmei. Acum compania riscă o amendă între 5.000 și 10.000 de lei.

Reprezentanții firmei de turism i-au notificat pe clienți că excursia este anulată, printr-un e-mail, și i-au îndrumat să se adreseze companiei partenere din Cehia care asigura transportul. Mai mult, la adresele transmise de clienți către firma din Jimbolia, nu au primit niciun răspuns”, spune Mihaela Ignat, comisar șef adjunct la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș.

Inspectorii atrag atenția celor care plănuiesc un concediu în străinătate să fie foarte atenți de la ce agenție de turism cumpără pachetele de vacanță. “Consumatorii să fie atenți la contractele pe care le încheie cu operatorii economici, care prestează servicii în domeniul turismului, inclusiv pentru intermedierea vacanțelor. De multe ori pot rămâne și cu banii dați și fără excursii. Orice turist care dorește să fie într-o vacanță liniștită să fie atent la condițiile care i se oferă! Să știe localitatea de destinație, ruta de parcurs și toate aspectele care sunt pentru securitatea lor”, explică Mihaela Ignat, comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș.

Consumatorului i se vor asigura condiţiile de cazare potrivit criteriilor de clasificare a unităţii hoteliere unde s-a cazat. Se va acorda o atenţie deosebită serviciilor de alimentaţie oferite, operatorii economici având obligaţia de a respecta condiţiile de transport, manipulare, depozitare și desfacere a produselor. Totodată, conducerea OPC informează ca înainte de a plăti un pachet turistic, este bine să verificaţi agenţia de turism pe pagina de internet a Autorităţii Naţionale de Turism şi să fiţi atenţi la preţurile mult prea mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.