In mijlocul superbilor Munti ai Banatului gasim o noua PERLA: Cheile Gârliștei

0
452

cheile-garlistei-

Cheile Gârliștei se întind pe o suprafață de 517 hectare și au o altitudine maximă de 690 metri în Munții Aninei. Drumeții și turiștii pot ajunge la ele pe drumul dintre localitățile Anina și Garliste și sunt parcurse de râul Garliste. Cheile Gârliștei fac parte din Parcul Național Semenic.

Au o lungime de aproape 9 km, începând la 3-4 km după ieșirea din Anina și terminându-se cu aproximativ 1 km înainte de a intra în satul Gârliște.

Cheile Gârliștei sunt spectaculoase având porțiuni foarte sălbatice cu pereți calcaroși acoperiți cu vegetație ce se ridică chiar din apa pârâului. Timpul alocat parcurgerii acestui traseu este de aproximativ trei ore și jumătate, unde cheile impresionează prin versanții calcaroși abrupți, turnurile su hornurile calcaroase.

Traseul Anina-Cheile Gârliștei-Gârliște este marcat turistic cu punct roșu, fiind vizibil de la ieșirea din cartierul Schlucht al Aninei.

Se pleacă din Anina, pe un drum forestier care treptat devine o potecă, pe alocuri săpată în stâncă, iar în alte părți este barată de copaci căzuți sau acoperiți cu mari mase de grohotiș.

Atracții turistice ale zonei în care regăsiți și Cheile Gârliștei sunt: Cleantul Cerbilor (la baza versantului găsindu-se câteva peșteri), Peștera Galațiului, Peștera cu Apă – cea mai lungă peșteră din chei și cea mai importantă porțiune o cheilor, între Cleantul Gherii și abruptul nordic al Dealului Moghila, care prin sălbăticia și frumusețea ei se situează printre cele mai deosebite din țară.

sursa: traveleurope.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.