Percheziții în vestul țării la sediile unor firme care au prejudiciat statul cu trei milioane de euro

0
651

diicot

Poliţiştii au efectuat în această dimineața percheziții la cinci locuinţe, la persoane bănuite că ar fi prejudiciat statul cu 3.000.000 de euro.

Una dintre percheziţii s-a desfăşurat la Strehaia, în Mehedinți, iar celelalte patru în Arad. Suspecţii sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii îi acuză că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor controlate mai multe facturi fiscale în valoare totală de 24 de milioane de lei.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal al Poliţiei Mehedinţi. Poliţiştii urmează să pună în aplicare patru mandate de aducere, emise pe numele persoanelor respective, conform Mediafax. În perioada 2011 – 2013, cele patru persoane, având calitatea de reprezentanţi legali ai patru societăţi comerciale, au pus la punct un circuit infracţional evazionist. „Astfel, persoanele în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor controlate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto etc.), în valoare totală de 24.000.000 de lei, pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adăugată şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Judeţene Mehedinţi.

(Foto arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.