VIDEO: Aproximativ zece mii de spectatori la cel mai mare miting aerian din vestul ţării

0
650


 Miting 083

Aproximativ zece mii de spectatori au participat astăzi la mitingul aerian TIMIŞOARA AIR SHOW 2015. Aceștia au asistat la o adevărată demonstraţie de măiestrie a piloţilor de acrobaţie.

Spectacolul a fost deschis de formaţia Asalt din Timişoara, cu 3 avioane ultrauşoare, urmate de formaţiile Aeroclubului României. Formaţia Hawks of Romania a participat cu 5 avioane Extra 300L, The Pellicans cu avioane uşoare Ikarus C42 şi cei şapte paraşutişti de la Blue Wings, lansaţi din avionul Airvan GA8. Iacării Acrobaţi au participat cu 3 avioane ZAK 52tw şi au încântat publicul cu efecte pirotehnice. Piloţii de la Forţele Aeriene Române şi-au demonstrat măiestria pe cer cu cele trei MIG 21 Lancer şi cele 4 elicoptere IAR 300 Puma.

La acestea s-au adăugat un avion cu aer cald şi o expoziţie de tehnică militară. În total au evoluat 21 de aeronave, atât avioane de acrobaţie cât şi avioane şi elicoptere militare, într-un spectacol aerian ce a durat aproximativ trei ore. “Mă bucur că bănățenii au venit într-un număr însemnat. Cu această ocazie aeroportul serbează cei 80 de ani de existență. Noi dorim și la 81, 82 de ani să putem organiza mitinguri de mai mare complexitate și cu formațiuni de zbor mai multe”, transmite Daniel Idolu, directorul Aeroportul Internațional din Timișoara.

Evenimentul s-a aflat la cea de-a doua ediție. Organizatorii Timişoara Air Show 2015, Aeroportul Internaţional Timişoara şi Statul Major al Forţelor Aeriene, se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România, precum şi al altor instituţii publice şi societăţi comerciale.“Ne mândrim prin ceea ce avem în istoria aviatică. Avem 80 de ani de aviație în Timișoara. În aceste condiții cred că putem fi mândri. Sper ca în viitor dezvoltarea pe această linie să fie una pe care ne-o dorim și să rămânem o poartă deschisă înspre toate țările lumii”, spune președintele CJT, Titu Bojin.

Miting 155

Miting 191

Miting 284

Miting 349

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.