Aeroportul Internaţional Timişoara a câştigat un nou proces cu Carpatair

0
573

aeroport

Aeroportul Internaţional Timişoara a câştigat un nou proces cu Carpatair, anunță conducerea aerogării. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins ca nefondat recursul companiei aeriene prin care solicita anularea contractului de marketing încheiat între Aeroportul Timişoara şi compania WizzAir în 2008.

Acesta este al doilea proces câştigat de instituţie ce are ca temă contestarea oportunităţii şi legalităţii contractului de marketing încheiat cu WizzAir. “Prin actiunea introdusa pe rolul Tribunalului Timiş, Secţia contencios administrativ şi fiscal sub nr. 1734/30/2011, reclamanta S.C. Carpatair SA a chemat în judecată Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia solicitând ca prin hotărârea ce se pronunţă să se dispună constatarea caracterului ilegal al ajutorului de stat acordat prin intermediul contractului de marketing nr. 835/30.07.2008 de către Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia în favoarea WizzAir, cu cheltuieli de judecată”, transmit reprezentanții aeroportului din Timișoara.

Conducerea aerogării spune că acţiunile repetate în instanţă nu fac decât obiectul unei strategii pentru neplata obligaţiilor restante cumulate de Carpatair faţă de aeroport.

Datoria operatorului de zbor se ridică la peste 2,7 miliaone de euro. Vă reamimtim că şi sesizarea companiei Carpatair către Consiliul Concurenţei a fost respinsă în septembrie 2014 de către instituţia publică, întărind astfel concluzia că acuzele Carpatair au un caracter nefondat şi tendenţios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.