Tabere gratuite pentru studenţii care provin din medii defavorizate

0
357

Scoala-de-Vara-gratuita-la-mare-

Studenții din Timișoara care provin din medii defavorizate vor avea șansa să se bucure în această vară de o vacanță la mare. Alianța Naționala a Organizațiilor Studențești din România  organizează pentru cel de-al doilea an consecutiv astfel de tabere.

În fiecare an, Ministerul Tineretului și Sportului pune la dispoziția structurilor care promovează voluntariatul în rândul studenților un număr de locuri de tabără. ANOSR a hotărât să atragă atenția asupra lipsei unor măsuri eficiente de integrare a tinerilor din grupuri defavorizate în învățământul superior și să își ofere locurile de tabără pentru acei tineri care au reușit să treacă peste provocările mediului social din care provin și au devenit și se mențin studenți.

Studenții care vor participa trebuie însă să-și asigure transportul. În cadrul acestei tabere pot participa tinerii care sunt orfani de un părinte sau de ambii părinți, studenții care provin din centre de plasament sau din case de copii, tinerii cu dizabilități, studenții a căror familii au venituri scăzute, romi și tinerii care provin din mediul rural. De asemenea, nu sunt acceptați în tabără decât persoanele care au sub 35 de ani.

Tabara va avea loc în perioada 12 – 17 august, la Vama Veche.

Studenții care vor să se înscrie trebuie să completeze un formular. Ultima zi de înscriere este vineri, 31 iulie. Detalii se găsesc pe site-ul www.anosr.ro.

(Sursa foto: www.studentul.info.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.