Atenție, violența domestică ucide! Două instituții au pornit o campanie de informare

0
415

violenta domestica

Violenţa domestică ucide! Inspectoratul General al Poliţiei Române a înregistrat peste 140 de cazuri.

“Sună la telefonul albastru şi salvează o viaţă!” este mesajul campaniei de informare şi conştientizare asupra violenţei domestice. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş în colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România derulează o campanie în acest sens, în perioada iulie-octombrie.

Potrivit reprezentanților IPJ, o statistica a victimelor violenţei în familie este greu de identificat, având în vedere că foarte multe situaţii nu sunt raportate. În perioada februarie 2014 – aprilie 2015 Inspectoratul General al Poliţiei Române a înregistrat 141 de cazuri de omor având ca şi cauză violenţa domestică, 13 victime fiind minori, iar 82 de victime femei. “Din miile de cazuri de abuz domestic o parte dintre acestea  ajung la situaţii extreme – omorul. Agresorii sunt majoritar bărbaţi, în unele situaţii de abuz femeile agresate ajungând să-şi facă singure dreptate şi devin la rândul lor agresori”, explică reprezentanții IPJ.

În cadrul campaniei de informare și conștientizare vor fi distribuite materiale informativ-preventive privind serviciile gratuite de suport adresate victimelor. În caz de urgenţă puteți suna la 112 sau la telefonul albastru 0256/ 293. 203!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.