VIDEO: Circulaţia rutieră interzisă la stadion! Vor fi amenajate piste pentru biciclişti şi de alergare

0
341

sens giratoriu Novatim

Șoferi, atenție! Circulația rutieră în zona Stadionului Dan Păltinișanu va fi interzisă. Municipalitatea a realizat un proiect prin care zona din jurul stadionului va fi dedicată doar pietonilor și a celor care merg cu rolele sau cu bicicletele.

Reprezentanții autorităților locale dau asigurări că lucrările vor fi realizate în această vară. “Vom interzice traficul auto în jurul stadionului. Vom amenaja, circular, în jurul stadionului, pistă de alergare, pistă de dat cu rolele, cu trotineta, cu monociclul, cu skateboard-ul, fiecare cu ce doreşte, pistă de biciclete, avem șase  metri lăţime în aceste scopuri, şi, în plus, va fi şi un trotuar pentru plimbare, pentru mers normal. Totul va fi din bitum în această etapă, pentru că altfel ar trebui să facem un proiect de investiţii ca să facem cu tartan… În perspectivă, vom avea un proiect de investiţii, oricum tartanul necesită un suport”, susține primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Potrivit primarului, actuala parcare va fi regândită în corelație cu sensul giratoriu care se realizează în zona Novatim. În plus, va fi regândită și parcarea mare, iar zonele de acces vor fi modificate. „Parcarea actuală va fi regândită în partea de nord, înspre Novatim, în corelaţie şi cu noul sens giratoriu care se amenajează acolo, la capătul străzii Podeanu, care este în curs de lărgire la patru benzi. Va fi regândită şi parcarea mare, care este acum în partea dinspre poarta E a stadionului, înspre McDonald’s şi accesele vor fi cu totul altfel faţă de cum sunt acum. Totul va fi redefinit”, explică Nicolae Robu.

Întreaga lucrare va fi cuprinsă pe programul de reparaţii şi întreţinere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.