Canicula trage camioanele pe dreapta

0
377

TIR

Atenție, șoferi! Circulația vehiculelor cu o masă maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricționată pe drumurile naționale din județele afectate de Codul Portocaliu de caldură, emis de Administrația Naționala de Meteorologie.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România interzice temporar circulația vehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere.

Restricția este aplicată pe toate drumurile naționale din județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Pot circula pe drumurile naționale, chiar dacă depășesc masa maximă, transporturile de persoane și de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturile funerare, poștale, de carburanți, cele pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.