Concerte de Ziua Timișoarei

0
481

concerte

Concerte Alina Eremia, Deepcentral, Antonia, 3rei Sud-Est, în Piața Victoriei. Totul, pentru a marca Ziua Timișoarei. Vor fi concerte, lansări, dezveliri de busturi și o ședință festivă.

Seria de evenimente începe sâmbătă, de la ora 20:00, în Piața Victoriei unde vor cânta Alina Eeremia, Deepcentral, Antonia, 3rei Sud Est.

Duminică, 2 august, tot în Piața Victoriei, de la ora 20:00, timișorenii sunt așteptați la concerul de lansare al Orchestrei de tineret a municipiului Timişoara. Vor mai fi concerte susținute de trupele The Weekend Band şi Love Hunters. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

Zilele Timișoarei continuă, luni, de la ora 09:00, în Parcul Central, unde, pe Aleea Personalităților vor fi dezvelite busturile lui Pius Brînzeu şi al lui Anghel Dumbrăveanu.  Tot luni, de la ora 11:00 va avea loc întrunirea în şedinţă festivă a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, la Sala Mare a Senatului Universităţii Politehnica Timişoara.

Seara, iubitorii de jazz sunt invitaţi la Festivalul Blues pentru Timişoara, de la ora 19:00, în Piaţa Victoriei.

Ziua Timișoarei marchează momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara, la 3 august 1919, şi instaurarea administraţiei româneşti.

PROGRAM

Sâmbătă, 1 august   

Casa de Cultură a Municipiului Timişoara – Sala Lira

11:00 – Expoziție – Asociația Artiștilor Plastici “Romul Ladea”

09:00 – 17:00 Baza Sportivă Colterm

“Cupa oraşelor înfrăţite” – turneu de mini fotbal cu echipe de amatori.

20:00 Piaţa Victoriei

Alina Eremia

Deepcentral

Antonia

3rei Sud Est

22:00 Crosul  nocturn Timişoara

Crosul nocturn a ajuns la cea de-a patra ediţie şi este organizat în sistem de participare open. Fiecare participant trebuie să se înscrie şi să achite cotizaţia de participare de 20 lei. Limita de vârstă a concurenţilor este de minim16 ani. Pentru a putea participa la cursă, concurenţii între 16 – 18 ani trebuie să prezinte acordul scris al părinţilor. Crosul Nocturn se va desfăşura pe cca 4 km şi are startul începând cu ora 22:00, de pe Bv. C.D.Loga nr.1(în faţa Primăriei Timişoara), unde va avea loc şi sosirea. Traseul: str. 20 Decembrie 1989 – Bv. Vasile Pârvan, pe sub pasajul Michelangelo, continuare pe Bv. Corneliu Coposu, întoarcere la fântâna de la pasarela din Parcul Copiilor, Bv. Corneliu Coposu, pe sub pasajul Michelangelo – Bv. Vasile Pârvan, Podul Mihai Viteazul, str. 20 Decembrie 1989, finish Primărie Bv. C.D. Loga nr. 1, (vis a vis de Filarmonica Banatul).

Crosul este realizat în parteneriat cu Atletic Club Maraton. Detalii: www.crosnoctrun.ro

Duminică, 2 august

Teatrul de Vară din Parcul Rozelor

19:00 Fanfara Timişoara Big Band

20:00 Concert extraordinar Ansamblul Timişul

20:00 Piaţa Victoriei

Orchestra de tineret a municipiului Timişoara alcătuită din elevi ai Colegiului de Artă Ion Vidu şi studenţi de la Facultatea de Muzică, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Dirijor prof. Laurenţiu Muntean, coordonator prof. Alina Cuibariu Jumuga.

The Weekend Band o trupă timişoreană care cântă coveruri şi melodii proprii.

Love Hunters o trupă de blues cu influenţe punk înfiinţată în anul 1987 în Novi Sad, Serbia.

Foc de artificii

Luni, 3 august

Parcul Central

09:00 – ceremonial militar, fanfara  Garnizoanei Timişoara

Dezvelire busturi: Pius Brînzeu, unul dintre cei mai buni chirurgi pe care i-a dat şcoala de medicină timişoreană, activitatea sa medicală a făcut din Timişoara unul dintre cele mai importante centre de flebologie din ţară și din Europa; și Anghel Dumbrăveanu, poet, prozator, eseist şi traducător.

Sala Mare a Senatului Universităţii Politehnica Timişoara, et.1, Piaţa Victoriei nr.2

11:00 Şedinţă Festivă – Decernarea Titlului de Cetăţean de Onoare mai multor personalități: Coleta de Sabata, prima femeie rector a Universităţii Politehnica din Timişoara, Aurel Tiberiu Ceia, profesor, renumit solist vocal, reprezentant de seamă al muzicii populare din Banat, Ştefan Drăgulescu, fost ministru al sănătăţii,  fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara şi iniţiatorul înfiinţării Institutului de Cardiologie din Timişoara în 1994. Va mai fi decernat post–mortem a Titlul de Cetăţean de Onoare lui Ioan M. Anton, profesor, vicepreşedinte al Academiei Române, fost rector al Institutului Politehnic Timișoara.

19:00 Piaţa Victoriei

Blues pentru Timişoara- concert

Moody Stuff

Bega Blues Band guest star A.G. Weinberger

Matyas Pribojszki Band

Blue Family.

În perioada 23 iulie – 5 august, Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Timişoara organizează expoziţia „Timişoara – de la reşedinţă regală la capitală culturală a Europei”. Expoziţia va fi găzduită de Galeria de Artă „Helios” şi Galeria Primăriei Municipiului Timişoara este dedicată datei de 3 august, când sărbătorim  Ziua Timişoarei, precum şi unui eveniment important din istoria oraşului de pe Bega, mutarea cu 700 de ani în urmă, în luna mai 1315 de către regele Ungariei Robert Carol de Anjou a reşedinţei şi a curţii sale de la Visegard la Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.