“Moliendo Café” și “Opera cerșetorilor” la Festivalul Național de Teatru

0
315

Moliendo4Cafe

Teatrul Maghiar de Stat  „Csiky Gergelyˮ din Timișoara participă cu două spectacole la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Național de Teatru. Evenimentul  va avea loc între 23 octombrie şi 1 noiembrie, la Bucureşti.

Dintre succesele stagiunii 2014/2015 ale Teatrului Maghiar de Stat din Timișoara, “Moliendo Café” și “Opera cerșetorilor” vor putea fi vizionate toamna aceasta la București, la FNT, alături de alte 42 de spectacole selecționate.

Selecția oficială îi aparține criticului Marina Constantinescu, directorul artistic şi selecţionerul festivalului. “Moliendo Café”  este coproducția realizată împreună cu Teatrul German de Stat din Timișoara și regizată de Silviu Purcărete. Având la bază exerciții de improvizație ale celor aproape 40 de actori, spectacolul non-verbal ce a avut premiera în 8 noiembrie 2014 construiește momente din cafeneaua ce pune socializarea în mișcare. Muzica a fost compusă de Vasile Șirli, iar decorul şi costumele au fost gândite de Dragoş Buhagiar.

Moliendo3Cafe

Spectacolul cu piesa “Opera cerșetorilor “ de John Gay a avut premiera pe 4 aprilie 2015 și a prilejuit o colaborare deosebită a trupei Teatrului Maghiar cu regizorul sârb Kokan Mladenović și echipa sa. Regizorul descrie această operetă plină de umor ca fiind „o critică serioasă la adresa societăţii, şi nu mă gândesc la Serbia, România sau Ungaria, ci la ordinea lumii contemporane”. El semnează dramaturgia împreună cu Góli Kornélia; muzica a fost compusă de Irena Popović, decorul realizat de Marija Kalabić, iar Tatjana Radišić a conceput costumele.

Festivalul Național de Teatru este organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER), Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Bucureşti şi ARCUB.

Opera2Cersetorilor

Opera4Cersetorilor

Opera5Cersetorilor

Opera1Cersetorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.