Ziua porților deschise la Poliția de Frontieră Timișoara

0
363

 

politia de frontiera

Eveniment important la Poliția de Frontieră Timișoara. Instituția marchează vineri 151 de ani de existență. Cu acest prilej va fi organizată Ziua porților deschise.

Anul acesta, pe 24 iulie se împlinesc 151 de ani de existenţă instituţională a Poliţiei de Frontieră Române, de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul de unire a corpurilor grănicereşti. Evenimentul este dedicat publicului larg şi fostelor cadre ale instituţiei, aflate în rezervă.

Vizitatorii vor asista la o expoziţie a tehnicii din dotare şi a echipamentelor folosite pentru securizarea frontierelor, la prezentarea unor exerciţii demonstrative ale poliţiştilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, precum şi exerciţii demonstrative ale câinilor poliţişti.

Acţiunile au loc joi şi vineri, între orele 10:00-14:00.

Vineri, la festivități vor participa și reprezentanți ai Poliției de Frontieră din Ungaria și Serbia, dar și personalități locale și membri ai altor structuri ce fac parte din Ministerul Afacerilor Interne. „La nivelul ITPF Timişoara vor fi avansaţi la termen în gradul profesional următor, 319 poliţişti de frontieră din cadrul judeţelor Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi. Acestora li se alătură 67 de poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Timişoara care vor fi avansaţi înainte de îndeplinirea stagiului minim, pentru merite deosebite în activitatea profesională, precum şi contribuţia adusă la destructurarea unor reţele de crimă organizată specializate în contrabandă cu produse accizabile, fraudă şi evaziune fiscală, capturi de ţigări de contrabandă în punctele de trecere a frontierei din cadrul ITPF Timişoara dar şi alte fapte ilegale săvârşite la frontiera de vest”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.