Lugojul se pregăteşte de distracţie! Sute de rățuște se vor întrece

0
677

cursa-ratustelor

Sute de rățuște galbene vor pluti pe Timiș! Astăzi debutează o nouă ediție a „Cursei Rățuștelor” de la Lugoj.

Evenimentul face parte din Festivalul Saltimbanciada, care va avea loc în perioada 24 – 26 iulie, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Ca de fiecare dată, Saltimbanciada îşi propune să scoată în evidenţă cultura, tradiţia şi arta.

Saltimbanciada începe astăzi, la ora 12:00 cu deschiderea oficială a festivalului, surprinsă de acrobaţi, jongleri, magicieni şi animatori. De la ora 19:00 pe scenă va avea loc un moment surpriză pus la cale de Rotary, Rotaract şi Interact intitulat „Be a gift to the world”, motivul Rotary Internaţional 2015-2016. Seara continuă cu o piesă de teatru de la ora 20:00 şi concertele de jazz susţinute de Big Brothers Band de la 21:00 şi Vadim&Friends de la 22:00.

Ziua de 25 iulie este dedicată folk-ului, însă până la folk, între orele 10:00 şi 18:00 vor avea loc diferite ateliere de creaţie, animaţie stradală, spectacole ale jonglerilor, momente de magie, facepainting, story-telling şi Roata Norocului, cu premii surpriză, toate în vecinătatea scenei festivalului. De la ora 20:00 vor concerta Vasile Gondoci şi Sandu Faur, iar de la 21:00 pe scenă va urca Marius Baţu. La 22:00 spectatorii vor putea asculta un super concert Mircea Baniciu&Band.

În ultima zi de festival, pe lângă programul de workshop-uri şi momente inedite dintre 10:00 şi 18:00, de la 10:00 va avea loc un campionat de tir cu arcul, precum şi lecţii pentru începători. De la ora 18:00 va avea loc Cursa Răţuştelor de pe Timiş, care va pune la bătaie un premiu de 300 de euro şi multe alte premii surpriză pentru participanţi. De la 20:00 vor urca pe scenă One Day Band, de la 20:30 The Case, iar de la 21:30 va fi rândul trupei Taxi, invitaţii speciali ai ediţiei 2015, să încânte publicul lugojean. Festivalul se va încheia cu un spectacol de acrobaţie şi foc la ora 23:00 pus la cale de Juggling Cluj.

Participanții pot achiziționa o rățușcă pentru competiție, contra sumei de 5 lei, din următoarele locații: Clubul Space Bowling, str. Timişorii, nr. 121A; Sala de Culturism „Power Gym”, Casa de Cultură a Sindicatelor; Magazinul „La Doi Paşi”, str. Gheorghe Doja (la sensul giratoriu); Magazinul „Ardelean”, str. Timișorii; Magazinul „Ardelean”, str. Caransebeşului (la sensul giratoriu) și Magazinul „Ardelean”, piaţa agroalimentară. De asemenea, un stand cu rățuște de vânzare va fi amplasat și în centrul Lugojului.

Festivalul Saltimbanciada şi Cursa Răţuştelor de pe Timiş sunt organizate de Clubul Rotaract Lugoj, cu sprijinul Cluburilor Rotary şi Interact Lugoj, Primăria Municipiului Lugoj şi Consiliul Judeţean Timiş.

(Sursa: www.lugojanul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.