O alta minune banateana: CHEILE MINISULUI

0
766

Cheile Minisului

Cheile Minișului sunt o formațiune tip chei pe cursul râului Miniș în Munții Aninei, județul Caraș-Severin. Sunt situate între Orașul Anina și comuna Bozovici, sunt accesibile turiștilor și sunt împărțite în mai multe sectoare, fiind străbătute de drumul național 57B.

Accesul în chei se face din orașul Anina. Ele se desfășoară pe o lungime de 14 km și sunt formate din trei sectoare principale: Cheile Minișului (primul sector), Cheile Poneascăi (al doilea sector), Cheile Bigărului (ultimul sector).

Obiectivele principale de interes turistic sunt Cascada și Izbucul Bigărului, Peștera Ponor-Plopă, Peștera Hoților, Peștera cu Aburi, Peștera cu Oase (aici au fost descoperite oase ale omului preistoric), lacul de acumulare de pe Valea Minișului (numit și Lacul Cerbu sau Lacul Gura Golambului), Peștera Buhui și Lacul Buhui.

Cheile Minișului fac parte din Parcul Național Cheile Nerei, dar nu sunt incluse în nicio rezervație naturală. Izbucul Bigăr și Cascada Bigar sunt incluse în Rezervația Naturală Bigăr. Cheile Minișului reprezintă o zonă carstică de mare interes fiind renumite și pentru marmitele formate de vârtejuri.

sursa: traveleurope.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.