VIDEO: Percheziții DNA la Primăria Timișoara!

0
390

Primaria Timisoara

Percheziții la Primăria Timișoara! Procurorii DNA București, însoțiți de ofițeri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Timiș au descins în această dimineață în sediul instituției.

Sunt vizate dosare prin care s-au restituit case în baza Legii 112/1995. Este vorba de locuințe vândute după 2012. Vă reamintim că în 28 aprilie, anchetatorii au descins pentru prima oară la Primăria Timișoara, atunci ridicând toate dosarele cu contracte de vânzare – cumpărare. Ancheta vizează toate contractele din 1996 până în prezent, câteva dintre dosare fiind semnate de primarul Nicolae Robu. În aprilie, anchetatorii au ridicat peste 10.000 de dosare.

Printre beneficiarii Legii 112/1995 se numără judecători, procurori, polițiști, dar și mai multe familii de rromi care au pus mâna abuziv pe mai multe case pe de bulevardul C.D. Loga din Timișoara.

Investigațiile vizează modul în care s-au făcut restituirile, multe dintre ele fiind făcute în afara prevederilor legii – multe apartamente sau vile au fost vândute la prețuri mici unor persoane care la momentul intrării în vigoare a legii nu erau chiriașe, deși acest lucru era obligatoriu.

Vom reveni cu informații.

UPDATE:  De cealaltă parte, edilul Nicolae Robu susține că anchetatorii au venit să ridice diverse documente de la Primăria Timișoara, dar neregulile nu vizează lucruri petrecute sub mandatul său, ci în timpul fostei administraţii. „Spun răspicat, suspiciunile de nereguli care au condus la aceste anchete vizează vânzări de locuinţe care s-au întâmplat înainte de a fi eu primar, pe o perioadă de timp destul de lungă! Astazi s-au solicitat documente concrete privind unele dintre vânzările respective. S-au cerut documente suplimentare, care atunci n-au făcut obiectul percheziției”, spune primarul Nicolae Robu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.