VIDEO: Centura de sud a Timişoarei, pe locul cinci în ordinea priorităţilor în Masterplanul de transport

0
333

Nicolae Robu

Centura de sud a Timişoarei este pe locul al cincilea în ordinea priorităţilor în Masterplanul de transport. Edilul lansează un nou atac la Guvernul care a uitat de municipiul cu cele mai mari contribuții la bugetul național, după București.

Potrivit edilului Nicolae Robu, aceasta este o mare eroare a Guvernului. Astfel că primarul consideră că clasificarea proiectelor prioritare nu s-a făcut având la bază o analiză făcută de specialist. Pe lista proiectelor prioritare se regăsesc Vaslui, Giurgiu, Sfântu Gheorghe şi Bârlad. „Ce părere își poate face cineva despre Guvernul care face așa ceva? Dar despre PSD? Lăsând politicianismele la o parte, ce părere își poate face cineva despre PSD-iștii locali? Ce părere îşi poate face orice timişorean despre cei care, în loc să vină alături de mine într-un demers comun în interesul Timişoarei, astfel încât Timişoara să se regăsească pe prima poziţie în această listă. Au făcut implicit jocul altora, s-au poziţionat împotriva intereselor Timişoarei, şi iată-ne ajunşi cu centura după Vaslui, Giurgiu, Sf. Gheorghe şi Bârlad. Cu tot respectul pentru aceste oraşe, nu cred că se poate face comparaţie între traficul lor greu şi traficul nostru. Probabil la noi sunt într-o zi mai multe vehicule grele decât în toate cele patru orașe la un loc. Şi atunci, noi să fim mulţumiţi că Timişoara este în continuare terorizată de TIR-uri? Era o prioritate de bun-simţ, numai din răutate putea să treacă cineva centura Timişoarei pe locul 5”, explică primarul Nicolae Robu.

Potrivit lui Nicolae Robu, varianta finală și revizuită a Master Planului General de Transport a fost aprobată joi de Comisia Europeană. „S-a aprobat de către Comisia Europeană Masterplanul pe Transport şi, din nefericire, proiectul supus aprobării Comisiei Europene. Este cel pe care îl ştim, acela în care, în urma insistenţelor noastre, a fost inclusă şi centura de sud a municipiului Timişoara, dar, din păcate, neţinându-se cont de argumentele noastre, obiectivul a fost pus pe poziţia 5, după centurile din Vaslui, Giurgiu, Sfântu Gheorghe şi Bârlad”, spune Nicolae Robu.

În plus, edilul a amintit că Guvernul nu a alocat niciun ban altor proiecte ale oraşului, printre care Sala Polivalentă şi Spitalul Regional, cu excepţia celor 5 milioane de lei pentru Spitalul de Copii. „Zero lei pentru Timişoara. Asta este realitatea. Eu, când spun zero lei, îi informez corect pe timişoreni, mă refer la proiectele care nu sunt în jurisdicţia municipalităţii şi pe care Guvernul ar trebui să le finanţeze. Asta înseamnă proiecte de tipul Centura de sud a Timișoarei, Centura de vest, Spitalul regional, stadionul, Sala polivalentă, bazinul de înot olimpic, Gara de nord. Realitatea este aceasta: 5 milioane de lei pentru Spitalul de Copii, la un obiectiv care, în total, costă 100 de milioane și în rest nimic”, precizează edilul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.