Încep înscrierile în magistratură. La Timișoara sunt așteptați candidații din Arad, Caraș-Severin, Bihor, Hunedoara

0
612

Peste 2.800 de absolventi ai facultatilor de Drept s-au prezentat, simbata, la prima etapa a examenului de admitere la Institutul National de Magistratura, presedintele Consiliul Superior al Magistaturii (CSM), Dan Lupascu, afirmind ca "cifra record" a candidatilor indica increderea in justitie.

Veste bună pentru absolvenții Facultăților de Drept sau juriștii cu cinci ani vechime! Încep înscrierile în magistratură. Aceștia își pot depune dosarele pentru examenul de intrare în avocatură în perioada 31 iulie – 17 august.

Uniunea Națională a Barourilor din România a anunțat procedura în care se va organiza examenul de primire în profesia de avocat din sesiunea septembrie 2015. Astfel, începând cu data de 31 iulie și până în 17 august, cei care doresc să dobândească titlul profesional de avocat stagiar sau cel de avocat definitiv trebuie să depună o cerere de înscriere în examen.

La Timișoara sunt așteptați candidații din Timiș, Arad, Caraș-Severin, Bihor, Hunedoara și Satu-Mare.

La fel ca anul trecut, examenul de primire în profesia de avocat se va desfășura prin susținerea unei probe tip grilă. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte. În perioada 18 – 20 august,  barourile vor verifica dosarele de înscriere la examen, iar rezultatul verificărilor se afișează conform prevederilor Regulamentului de examen. În perioada 22 – 24 august  se vor soluționa contestațiile formulate de candidații cărora li s-a respins înscrierea la examen.

Exclusiv pentru candidații care au susținut examenul de licență în anul universitar 2015 și numai dacă unitățile de învățământ absolvite de aceștia nu au emis diplomele de licență se admite depunerea adeverinței de absolvire a examenului de licență, eliberată de unitatea de învățământ, în locul diplomei de licență prevazută la art. 15 alin. 2 lit. b) din Statutul profesiei de avocet. În acest caz, nu se cere ca adeverința de absolvire să fie însoțită de foaia matricolă.

Taxa de examen este de 1.000 lei și se va achita în contul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților din București.

(Sursa foto: www.gorjeanul.ro)