Lefkada, paradisul sălbatic al Greciei

0
1161

lefkada2

Grecia rămâne și în acest an în topul destinațiilor de vacanță ale bănățenilor, pentru că marea turcoaz, plajele nesfârsșite și atmosfera inconfundabilă a vacanței perfecte nu pot fi întâlnite niciunde altundeva.

Agenţia de turism Ultramarin a testat şi selectat cele mai frumoase plaje greceşti (iar Lefkada este una dintre insulele cu cele mai superbe întinderi de nisip) şi vă propune sejururi cu autocar direct din Timişoara, în care singura grijă a turistului este să se întoarcă cu cât mai multe fotografii de vacanţă.

Lefkada este una dintre cele mai frumoase insule greceşti la Marea Ionică. Peisaje mediteraneene, plaje nesfârşite, vegetaţie luxuriantă, sate tradiţionale, toate acestea reprezintă succesul garantat al unei vacanţe reuşite. Insula presarată cu staţiuni estivale este recunoscută ca deţinătoare a celor mai impresionante  plaje din Marea Mediterană. Nicăieri în Grecia nu pot fi găsite şapte plaje într-un singur loc, autentice şi sălbatice ca pe coasta vestică a Lefkadei. Bogate în istorie şi cultură, numeroasele localitati ale insulei sunt plasate într-un decor natural magnific, înconjurate de dealuri şi munţi în care se găsesc peşteri, cascade, izvoare şi insoritele plaje. Cel mai mare oraş şi totodată capitala insulei este Lefkada, situat în nord-est, fiind construită in jurul unui port natural. Oraş primitor, tipic grecesc cu numeroase taverne, magazine de suveniruri si atracţii turistice, Lefkada reprezintă punctul de plecare către toate staţiunile insulei. Dintre locurile superbe pe care vă propunem să le vizitaţi în timpul vacanţei pe insula sunt Nidri, Sivota, Eglouvi, Nikiana, Poros sau Agios Nikitas, oraşe ce vă vor primi cu braţele deschise pentru a vă împărtăşi din istoria, frumuseţea şi autenticitea peisajelor tipic mediteraneene.

Lefkada-1

Lefkada este un adevărat paradis pentru iubitorii sporturilor de apă: de la ski nautic, fly-fish, banană, crazy sofa, la zboruri cu parapanta, aici totul este posibil. Pentru a continua lista lucrurilor îndrăznețe, scufundările vă deschid poarta spre lumea subacvatica din Marea Mediterană. Sunteți așteptați să petreceți zile fabuloase făcând o incursiune în mitologie și istorie in lungul coastelor insulei, pe parcursul unor croaziere de o zi pe mare.

Timpul petrecut pe plajă, înotul în apele de cristal sau pur și simplu, satele tradiționale la care se adaugă ospitalitatea greacească vă garantează o vacanță de poveste.

_l2004_nidri

Printre cele mai renumite atracţii ale insulei, pe care ar fi bine să nu le rataţi, se numără chiar orasul Lefkada (capitala insulei), construit în timpul veneţienilor (1684-1797) şi care reprezintă intrarea principală a insulei.  Simbolul insulei Lefkada este plaja Porto Katsiki – una dintre cele mai frumoase plaje din întreaga Grecie. Apa foarte limpede şi plaja îmbietoare te cheamă pentru a petrece un timp de calitate şi a te reîncarca cu energie din plin. Mănăstirea Faneromeni – este o oază de linişte şi spiritualitate. Este situată departe de agitaţia plajelor şi a staţiunilor şi oferă clipe de linişte şi recreere vizitatorilor. Centrul de sporturi nautice din Nidri este un adevărat paradis pentru cei care iubesc sporturile în apa şi jocurile. Acesta oferă experienţe de neuitat: de la ski nautic la fly-fish, banana sau crazy sofa la zbor cu parapanta pe frumoasa insulă Skorpios.

Agenţia de turism Ultramarin vă invită în paradisul sălbatic al Greciei, pentru un sejur complet de relaxare, voie bună, plajă şi amintiri dintr-un peisaj de vis. Detalii despre UltraOfertele acestei veri, aici: http://www.ultramarintm.ro/d950/sejururi/sejur-cu-autocarul/lefkada-plecare-cu-autocar-din-timisoara.html.

lefkada-50

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.