Au început înscrierile pentru cursurile gratuite destinate șomerilor din Timiș

0
413

cursuri-someri-750x422

Șomerii și persoanele defavorizate au de acum o șansă pe piața muncii. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş lansează în luna august o serie de cursuri gratuite de formare profesională. Acestea se adresează persoanelor expuse riscului de excluziune socială, în scopul integrării sau reintegrării acestora pe piaţa muncii.

Totul este posibil în cadrul proiectului ”CASE – Competențe Antreprenoriale Sociale”, care are ca obiectiv îmbunătățirea accesului pe piața muncii a persoanelor fără job. Cursurile se desfășoară în perioada 10 – 21 august la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

La cursul gratuit se pot înscrie persoane din grupurile vulnerabile din mediul urban și rural din Regiunea Vest: familii cu mai mult de 2 copii, familii monoparentale, femei în situaţii de risc, persoane care au părăsit timpuriu şcoala, persoane care locuiesc în comunităţi izolate, persoane care trăiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie romă  – în urma participării la acțiunile gratuite de consiliere. “Este un curs de inițiere pentru cei care doresc să înființeze o afacere pe cont propriu iar temele abordate vizează: conceptul de management, planificarea și conducerea afacerii (plan de afaceri, structura planului de afaceri), organizarea activității (resurse, strategii de dezvoltare, riscurile afacerii, strategia de marketing), comunicarea în cadrul firmei și relațiile cu partenerii, surse de finanțare, managementul resurselor umane”, transmite Rodica Olinic, purtător de cuvânt al CCIA Timiș.

Persoanele interesate să participe la aceste cursuri gratuite sunt invitate la sediul CCIAT, etaj 1, Camera 12 sau pot obține informații la tel. 0721784445, 0256-490771. Atenție! Termenul de înscriere este 31 iulie 2015, în limita celor 15 locuri disponibile / curs.

Cursurile sunt acreditate de A.N.C. – Autoritatea Națională pentru Calificări, iar certificatele obţinute la absolvire au recunoaştere naţională şi internațională și sunt emise de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei.

În cadrul proiectului, CCIAT a lansat în cursul lunii iulie un ciclu de cursuri gratuite de formare profesională adresate persoanelor expuse riscului de excluziune socială, în scopul integrării sau reintegrării acestora pe piaţa muncii. Cursul competențe antreprenoriale va fi urmat de cursul manager de inovare (7-18 septembrie 2015) și de cursul de competențe IT (14-24 septembrie 2015). Proiectul este derulat de CCIAT în parteneriat cu S.C. GAPA SRL, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea – parteneri naționali și Associazione Gruppo Euroconsult Italia – partener transnațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.