S-a lăsat cu amenzi! Proprietarul unei clădiri istorice din Piața Traian sancționat de polițiști

0
577

strada Dacilor amenda

Proprietarul unei clădiri istorice de pe strada Dacilor din Timișoara a fost sancţionat de polițiști pentru că nu întreţine imobilul şi nu ia măsuri de îndepărtare a chiriaşilor ilegali.

Ca urmare a sesizărilor primite din partea cetățenilor care locuiesc în zona Traian, oamenii legii au acționat în această perioadă pe str. Dacilor nr. 3, unde se află un imobil din categoria clădirilor istorice, aflat într-o avansată stare de degradare din cauză că mai multe persoane locuiesc acolo ilegal, produc disconfort prin faptul că depozitează deşeuri, locaţia devenind un adevărat focar de infecţie.

amenzi cladire istorica piata Traian

În urma verificărilor efectuate la faţa locului, s-a constatat că imobilul respectiv, format din casa si curte, aparţine societăţii  comerciale Caractere SRL, administrată de un  cetăţean italian, care nu se află în România. Cinci cetăţeni de etnie rromă din categoria celor fără adăpost locuiesc fără forme legale în imobil, iar în urma legitimării acestora s-a constatat că au vârste cuprinse între 23 şi 63 de ani şi domicilii în localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş. Aceştia au fost sancţionaţi conform OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români. “Fiind vorba de o proprietate privată, proprietarul este cel care trebuie să ia măsurile prin mijloace proprii sau să solicite sprijin pentru îndepărtarea unor astfel de locatari care au intrat în imobil în mod abuziv”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

amenzi piata traian

Întrucât proprietarul imobilului a încălcat legislaţia referitoare la întreţinerea clădirilor monumente istorice, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal i-au întocmit acestuia proces-verbal de sancţionare conform Legii 422/2001, urmând ca societatea să fie sancţionată până când va lua măsurile de demarare a lucrărilor de întreţinere şi de a scoate din imobil persoanele care produc disconfort celorlalţi cetăţeni din cartier.

piata traian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.