Ucigașul unui pui de câine comunitar riscă închisoarea! Asociațiile de protecție a animalelor susțin ancheta poliției!

0
264

 

sangeCruzime fără margini în satul Topolovățu Mare din Timiș! Un tânăr, în vârstă de 27 de ani, a lovit de mai multe ori cu o bâtă o căţeluşă comunitară de doar 4 luni. În momentul atacului, cățelușa dormea, fără a se afla pe proprietatea agresorului sau măcar în apropierea sa.

Animalul nu a deranjat vreodată agresorul sau pe alți săteni, nici măcar nu obișnuia să latre. La scena de o bestialitate rar întâlnită au existat martori, care în ciuda amenințărilor agresorului, au intervenit și au preluat căţeluşa însângerată, internând-o de urgenţă la o clinică veterinară din Timişoara. Plângerea penală a fost deja formulată și depusă la Poliția din localitate, urmând să se facă toate demersurile pentru pedepsirea agresorului. „Un agresor nepedepsit, obișnuit să se comporte violent și să scape „basma curată” nu ține cont că victima lui este om sau animal. Cruzimea și bestialitatea cu care a lovit un cățel fără apărare ne-a șocat deoarece în toata atitudinea lui s-a văzut clar dorința de a ucide. Nu a avut un acces de furie. Calm și hotărât, a ieșit din curte, s-a îndreptat spre cățelușa care dormea și i-a aplicat mai multe lovituri care s-au dovedit a fi mortale. S-a reîntors în curte, s-a spălat de sângele animalului și a revenit cu bâta în mână ca să termine ceea ce a început. În acel moment eu și soția mea am reușit să intervenim. La modul cum s-a comportat și cum a ieșit din curte înarmat cu o bâta, cu scopul clar de a lovi, putea fi victima chiar o ființă umană”, a povestit un martor.

Deşi sunt încă în stare de şoc, urletul groaznic de durere al cățelului îl am încă viu în memorie, am încredere că Poliția si Justitia își vor face datoria, iar astfel vor fi descurajate toate persoanele care cred că pot lovi sau omorî un animal după bunul plac, din dorinta de a ucide sau pentru simplul lor divertisment. Am făcut tot ce este omenește posibil pentru salvarea cățelului, dar leziunile craniene rezultate în urma loviturilor primite au fost incompatibile cu viața. Nu ne vom opri la mijloc de drum, vom continua toate demersurile pentru ca agresorul să plătească pentru tot ce a făcut, bietului pui de câine nevinovat dar și nouă ca martori ai acestei agresiuni”,  susțin martorii agresiunii.

De cealaltă parte, avocații Asociației Pet Hope Timișoara sustin că „lovirea și maltratarea unui animal este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea. Prea puţini însă ştiu asta. Nu putem însă ignora astfel de cazuri. Trebuie să luăm atitudine, să sesizăm Poliția și şi să o sprijinim în ancheta, pentru ca astfel de agresori să ajungă la închisoare. Orice fel de violență este inacceptabilă și trebuie pedepsită, fie că vorbim de un om sau de un animal. Pet Hope Timișoara va acorda pro bono toată asistența juridică necesară pentru soluționarea cazului și condamnarea agresorului”.

În ciuda tuturor eforturilor medicilor veterinari de a-i salva viaţa, cățelușa fiind preluată în urgență cu coma de gradul patru cu multiple leziuni craniene, după 36 de ore de la internare a trebuit sa fie eutansiată pentru a i se curma suferinţa şi chinurile inimaginabile.

(sursa foto: www.wowbiz.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.