VIDEO: Zona Stadionului Dan Păltinișanu se va schimba radical. Dispar cluburile!

0
608

master plan TM

Dispar cluburile din zona stadionului Dan Păltinișanu din Timișoara. Potrivit edilului, zona va fi una nouă, dedicată exclusiv sportului.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu a prezentat, vineri, un master-plan sub forma unei machete. Aici au fost create o nouă arenă de fotbal, un bazin de înot olimpic, sala polivalentă și un hotel. “Pentru a face tot ce am prezentat aici, va trebui să desființăm clubăraiul din zonă. O să facem asta aplicând legile existând în România, și nu altfel. Timișoara va avea un campus sportiv care se va întinde pe o arie imensă, de la viitoarea prelungire a Bd. Sudului, pe strada Cerna, apoi pe Podeanu, Surorile Martir Caceu, Arieș, L. Rebreanu. Toată această zonă va fi o zonă a sportului”, susține edilul.

master plan 3

În prezent, sursa de finanţare nu există, însă primarul este optimist și speră să obţină bani de la guvern, din fonduri europene şi de la bugetul local. “Acum suntem în faza de master-plan. Evident că vor fi necesare, pentru unele obiective, fonduri de la Guvernul României, pentru că nu vor fi finanțabile prin Uniunea Europeană. Alte obiective pot fi realizate din venituri proprii, altele pot fi făcute inclusiv prin parteneriat public-privat. Asta este o altă etapă”, explică Nicolae Robu.

Master-plan-ul a fost realizat de specialiştii care lucrează la Planul Urbanistic General al Timişoarei, PUG care încă nu a fost aprobat.

master plan TM 2

1 COMENTARIU

 1. Cum vrea Primarul Robu să închidă Cluburile de pe lângă stadion ?! Unde ne vom mai „relaxa” si unde ne vom mai distra după ?! Hm ?!
  El da aprobare de construcție si aviz de funcționare unui alt Club Nou ce urmează sa se deschidă in următoarele doua săptămâni in aceeași zona si face afirmații pentru presa ?!
  Pai asta ne trebuie noua ?! Clujul nu mai știe ce sa facă pentru locuitorii lui ca sa se distreze si sa se simtă cât mai bine si Primarul nostru mult iubit vrea sa ne reducă la tăcere…vrea sa ne tragă înapoi in trecut…sa devenim un oraș mort, plin de pensionari si de turiști retrași in locuri liniștite, cu media de vârsta peste 70 :))
  De ce nu Închide localurile fără autorizație si pe cei care lucrează ilegal ?! De ce oare face afirmații ca va Închide niște afaceri corecte,plătitoare de Taxe si Impozite la Bugetul local ?!
  De ce Primarul Robu e atat de învrăjbit împotriva Cluburilor si barurilor ?! Oare clienții acestora nu sunt tot locuitori ai orașului ?! Poate are alte planuri…poate vrea sa-i facă loc prietenului sau de Partid, care își va deschide in curând un Club tot in zona amintita mai sus…poate vrea sa-i ofere exclusivitate in schimbul sprijinului politic… Întortocheate sunt căile politicii !
  Ideea e simpla: m-am interesat si am aflat ca doar un singur Club din Zona stadionului este la zi cu Impozitul si taxele ! Doar un singur Club are toate Acordurile si Autorizațiile necesare funcționarii legale…nu Avize de Funcționare…avizul este premergător in cazul unui acord sau autorizații si majoritatea se folosesc de tertipul asta ca sa funcționeze…!
  Deci, in concluzie, Primarul face niște declarații de Presa, cautănd sa-si mai atragă câțiva susținători din rândul generației a treia, uitând poate ca in câțiva ani, cei care acum sunt in Cluburile din oraș, ar putea oricând sa-i ia locul !
  Pana atunci, tot ce ne mai rămâne de făcut este sa….ne mutam cu toți la Cluj pana se va schimba conducerea Primăriei sau sa ne exprimam opiniile cu toții in scris si in cât mai multe metode posibile îndreptate direct spre Primaria Timisoara, așa poate va înceta Primarul nostru mult iubit sa mai facă astfel de afirmații fără vreo acoperire in viitor…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.