Fonduri suplimentare de un milion de euro pentru realizarea Sălii Polivalente

0
294

sedinta Plen CLT

Realizarea noii Săli Polivalente din Timişoara are nevoie de fonduri suplimentare. Reprezentanții Universităţii Politehnica susțin că pentru terminarea lucrărilor mai este nevoie de aproape 5 milioane de lei, sumă ce ar trebui să vină din bugetul local al oraşului.

Astfel că suplimentarea banilor cu un milion de euro a fost, vineri, propusă de primarul Timişoarei şi votată în Consiliul Local, însă cu scandal. “Nu înțeleg cum este posibil să nu se fi prevăzut în proiect, scaune, sistem de iluminat, lift, tabele electronice, control acces și alte astfel de investiții. Pentru că de aici a reieșit diferența de bani de care este nevoie acum”, a spus consilierul PSD, Dan Idolu.

De cealaltă parte, primarul Nicolae Robu spune că motivul este unul simplu: capacitatea inițială a sălii a fost de 2.200 de locuri, iar acum este de 2.500 de locuri. În aceste condiții, toate investițiile sunt mai mari decât cele anticipate. “Toate aceste funcționalități au fost proiectate, dar la alți parametri. Acum se vrea o sală omologabilă la parametri internaționali”, spune edilul Nicolae Robu.

În plus, social – democrații, prin vocea liderului lor, Alfred Simonis, au ridicat o altă problemă: de ce reprezentanții Universității au contractat noi investiții, fără a-și consulta partenerul, Primăria Timișoara. “Sunt convins că domnul Robu a fost un excelent rector, dar ca primar nu prea are performanțe. Mie nu mi se pare în regulă ca Universitatea Politehnica să ne forțeze să dăm cinci milioane de lei, fără să fi avut, în prealabil, o discuție cu noi”,  susține consilierul local PSD, Alfred Simonis.

sedinta CLT

Lucrările la Sala Polivalentă, de lângă stadionul Dan păltinişanu, ar fi trebuit încheiate acum 7 luni, dar finalizarea proiectului a întârziat din cauza intrării în insolvenţă a constructorului. Primarul Nicolae Robu promite că lucrările se vor încheia, totuşi, la sfârşitul anului.

Investiţia a fost deja finanţată cu 10 milioane de la bugetul local. Sala Polivalentă este realizată în asociere cu Universitatea Politehnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.