Ministrul de interne al landului german Baden-Wurttenberg donează în Timiș echipamente pentru prevenirea catastrofelor

0
231

intalnire prefectura

Parteneriat româno – german. Județul Timiș va întări colaborarea cu landul german Baden-Wurttenberg în privința gestionării situațiilor de urgență și de ordine publică.

Prezent ieri la Timişoara, ministrul de interne al landului, Reinhold Gall, s-a întâlnit cu prefectul județului, Eugen Dogariu, pentru a discuta despre relaţiile dintre cele două regiuni. Una dintre problemele comune constatate se referă la dotarea cu echipamente, spune prefectul Eugen Dogariu.

Astfel, Reinhold Gall a spus că este de remarcat solidaritatea pompierilor din cele două țări. “Sprijinim orice inițiativă care arată că oamenii sunt dispuși să își ia soarta în propriile mâini, să modeleze împreună soarta lor comună. Sâmbătă vom înmâna un cadou la Sântana și care sperăm că va îmbunătăți siguranța publică și în această regiune. Am adus un vehicul de pompieri. Este o mașină specială care a servit până acum în Baden-Wurttenberg pentru antrenamentul pompierilor și care  a fost staționat la Bruxa. Am discutat cu domnul prefect și tocmai dotarea tehnică este un punct slab în apărarea împotriva catastrofelor”, transmite ministrul de interne, Reinhold Gall.

În plus, ministrul german s-a interesat şi de etnicii germani care trăiesc în Banat. “Scopul vizitei mele în Banatul românesc este în primul rând de a-mi face o imagine despre Banat şi despre situaţia minorităţii germane din Banat. Pentru că, printre atribuţiile unui ministru de interne al Landului Baden-Württemberg se numără şi păstrarea şi cultivarea culturii minorităților germane în Europa de Est. Astfel, îmi este important să mă intereseze nu numai germanii care şi-au găsit o patrie nouă în Baden-Württemberg, urmare a expulzării sau a emigrării, ci  mai cu seamă îmi este important să mă interesez de cei care au rămas în țările lor natale”, a spus Reinhold Gall, ministrul de interne al Landului Baden-Württemberg, Germania.

Minsitrul de interne al landului Baden-Wurttenberg a mai avut întâlniri cu primarul Nicolae Robu și cu președintele CJT, Titu Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.