VIDEO: Mii de timișoreni prezenți în prima seară a concertelor la Ziua Timișoarei

0
981

PAD_5269

Prima seară a concertelor dedicate Zilei Timișoarei a debutat cu dreptul. Mii de timișoreni au ieșit din case pentru a asista la manifestările organizate de municipalitate pentru a marca zilele orașului. Potrivit edilului Nicolae Robu, la concertele care au avut loc aseară în Piața Victoriei au participat aproximativ 30.000 de persoane.

Pe scenă au urcat pe rând, Alina Eremia, Deepcentral, Antonia și 3 Sud Est. Spectacolul a început la ora 20:00, cu Alina Eremia, a cărei prestație a fost apreciată mai ales de adolescenți. În jurul orei 21:00, pe scenă a urcat Deepcentral.

deepcentral

Antonia a continuat programul cu melodiile care au făcut-o cunoscută în România. Copiii au stat după garduri şi i-au strigat numele minute în șir, în speranţa că vedeta va face fotografii cu ei şi le va da autografe.

PAD_4699

Trupa 3 Sud Est a fost însă preferata publicului. Laurentiu, Mihai și Viorel au reușit să-i facă pe spectatori să-și amintească de vremurile în care melodiile i-au consacrat. Ei au mărturisit că au revenit să cânte la Timişoara după mai bine de un deceniu.Versurile unor piese ca „Amintirile”, „Vorbe care dor” sau „De ziua ta” au fost însă pe buzele tuturor. „Regii muzicii dance”, care făceau furori în anii ’90 s-au reunit oficial în 2014.

3 SUD EST

Evenimentele de Ziua Timișoarei continuă în această seară, dar și luni. În Piața Victoriei, de la ora 20:00, va avea loc un concert al Orchestrei de Tineret a municipiului Timișoara, apoi prestația celor de la The Weekend Band. Seara va fi încheiată ce sârbii de la Love Hunters și de un foc de artificii.

PAD_4307

Luni, la ora 8.20, primarul Nicolae Robu va depune o coroană de flori la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor române care au intrat în Timişoara la 3 august 1919. La ceremonial va fi prezent şi colonelul Gheorghe Cristian Dinulică, comandantul Brigăzii 18 Infanterie Banat. „În 28 iulie 1919, dr. Aurel Cosma, numit prefect al judeţului Timiş – Torontal de către Consiliul Dirigent, decretează preluarea puterii şi instalarea administraţiei româneşti. La 1 august 1919 soseşte în Timişoara prima unitate de jandarmi români, iar la 3 august 1919 îşi fac intrarea solemnă în oraş unităţile Armatei Române, sub comanda colonelului Economu”, transmit reprezentanţii Primăriei.

Bustul colonelului Virgil Economu este amplasat pe Calea Dorobanţilor. În Parcul Central va fi organizat de la ora 9.00 un ceremonial militar şi va cânta fanfara Garnizoanei Timişoara. Pe Aleea Personalităţilor vor fi dezvelite noi busturi: cel al lui Pius Brînzeu şi cel al lui Anghel Dumbrăveanu, lucrări realizate de sculptorul Aurel Gheorghe Ardeleanu. La ora 11.00, în Sala Mare a Senatului Universităţii Politehnica din Piaţa Victoriei va avea loc şedinţa festivă a Consiliului Local Timişoara.

Coleta de Sabata, prima femeie rector a UPT, interpretul de muzică populară Tiberiu Ceia şi fostul ministru al Sănătăţii Ştefan Drăgulescu vor primi titlul de cetăţean de onoare al Timişoarei. Aceeaşi distincţie îi va acordată, post-mortem, lui Ioan M. Anton, fost vicepreşedinte al Academiei Române şi rector al Institutului Politehnic Timișoara.

De la ora 19.00, în Piaţa Victoriei va fi Blues pentru Timişoara. Vor cânta: Moody Stuff, alături de Boghi Nagy, solistul de la Burning Table, Bega Blues Band şi invitatul lor special A.G. Weinberger, supranumit Mr. Blues al României, Matyas Pribojszki Band (Ungaria), care îl aduce la Timişoara pe unul dintre cei mai buni interpreţi la muzicuţă din Europa de Est, şi Blue Family (Serbia).

Duma 004

Duma 022

Duma 042

Duma 076

PAD_4812

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.