CCIA Timiș oferă facilități pentru idei de afaceri inovatoare

0
314

 

Florica Chirita - dir. CCIAT-

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș este singurul partener oficial din România al Programului Climate-KIC, principala inițiativă de inovare climatică a Uniunii Europene și cel mai mare parteneriat public-privat pentru inovare din Europa, axat pe atenuarea și adaptarea la schimbările climatice.

Prin Programul de Incubare / Accelerare, CCIAT oferă sprijin start-up-urilor inovative în planificarea afacerii, în tehnici de prezentare și negociere și alte abilități de afaceri.

Se oferă acces la rețeaua internațională Climate KIC (masterclass-uri europene, oportunități de expunere la nivel global), precum și sprijin financiar direct (grant) de până la 20.000 euro, pentru a facilita transpunerea unei idei în viața reală.

CCIAT invită antreprenori motivați, care au o idee de afaceri inovatoare și / sau fac dovada de utilizare a unei tehnologii de ultimă generație, cu un puternic impact climatic. Ideile de afaceri trebuie să fie bine conturate, inovatoare și să aibă legătură cu tematica schimbărilor climatice: servicii noi, produse noi, tehnologii noi, verzi, reciclabile etc.

Programul de Incubare / Accelerare funcționează similar unui incubator / accelerator de afaceri, în sensul că un individ (sau o echipă) cu o idee bună, să ajungă ca într-un termen scurt (aprox. 1 an) să dezvolte o afacere competitivă pe piață.

Programul cuprinde trei etape care se parcurg succesiv și prin care se triază ideile de business. Prima etapă este un bootcamp de 5 zile la Budapesta, în septembrie 2015, unde vor avea loc cursuri și workshop-uri intensive pe tematici generale de business (management, marketing, distribuție, planuri de afaceri, investitori, piață etc.). Cea de-a doua etapă înseamnă realizarea unui plan de acțiune personalizat și care presupune mentorat, coaching, vizite de studiu etc. În ultima etapă are loc testarea efectivă pe piață a ideii și identificarea / atragerea  de investitori.

Cele mai bune idei vor primi un grant de 20.000 euro. Participarea în toate etapele este gratuită (transport, cazare, masă).

Întreg programul se desfășoară în limba engleză. Înscrierea în program reprezintă o scurtă descriere a ideei inovatoare. Termen limită: 10 august 2015.

Cei interesați pot cere mai multe detalii la CCIAT, tel: 0372185286, email: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – responsabil program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.