Minivacanță pe Dunăre, de Sfânta Maria

0
454

 bratislava1

La mijlocul lunii august, cand arsita dogoreste mai tare, o plimbare pe apa cu timp de vizitare a catorva orase maiestuoase poate fi minivacanta perfecta pentru multi dintre noi.

Agentia de turism Ultramarin va propune pentru zilele libere cu ocazia sarbatoririi Sfintei Maria, sa va aventurati intr-o vacanta de neuitat, de patru zile, in care sa descoperiti cateva dintre cele mai celebre capitale Dunarene.

In prima zi de excurie se va parcurge ruta Szeged – Budapesta – Viena.  In capitala Austriei se vizitează palatul Schonbrunn, mergand pe urmele povestii de iubire dintre Imparatul Frantz Iosif si frumoasa sa sotie, Sissi. Iar pentru a va bucura de spectacolul architectural complet al frumosului oras, in cea de a doua zi, dupa micul dejun, veti putea admira, in timpul unui tur de oras, Hofburg – “tezaurul coroanei”, Domul Sf. Ştefan, Rathaus, Burgtheater, Biserica Votivă, Parlamentul, Opera, Muzeul de Arte, Muzeul de Ştiinţele Naturii, Statuia Mariei Thereza. Dupa masa se porneste in croaziera pe Dunare spre Bratislava. Ajunsi aici se viziteaza orasul vechi.

bratislava2

Cea de a treia zi va incepe cu o vizita la castelul din Bratislava, apoi se pleaca spre Budapesta. Se preconizează vizitarea celor mai importante obiective turistice: în Cetatea Buda – Biserica Mathias Rex, Bastionul Pescarilor, Statuia ecvestră a lui Ştefan I, Citadela; iar  în Pesta –  Parcul Orăşenesc, Piaţa Eroilor cu monumentul Milenium şi Muzeul de Arte Frumoase, Castelul Huniazilor, Parcul de distractii,  ZOO, Basilica Sf. Stefan.

În timpul croazierei pe Dunăre la bordul unui vaporaş veti putea admira panorama unică a oraşului datorită căreia Budapesta a fost înscrisă pe lista UNESCO a Patrimoniului Lumii.
Pe malul drept – Buda deluroasă, încoronată de Cartierul Cetăţii şi de grandiosul Palat Regal, iar pe şesul aflat pe malul stâng al fluviului –  Pesta, un amestec  stilizat de vechi şi nou, dintre care cea mai impozantă este clădirea Parlamentului, o bijuterie arhitecturală în stil neogotic. La lasarea intunericului, veti putea admira orasul superb luminat  din cel mai inalt punct, Citadela, sau optional  sa mergeti la  festivalul Siget.

budapesta1

Ultima zi o veti petrece relaxat in Budapesta, la Complexul Comercial Campona – aici se poate servi masa la restaurante de tip Fast-Food, se vizitează Tropicarium unde din 15 în 15 minute se simulează furtună tropicală cu tunete, fulgere şi ploaie, într-un mediu natural deosebit – plante ecuatoriale, crocodili, păsări exotice, maimuţe cu care te poţi juca, papagali uriaşi ce zboară liberi, totul într-o atmosferă deosebită. Tot aici veti pătrunde într-o lume miraculoasă, lumea plantelor şi animalelor marine – Aquarium – plimbându-va printre animalele subacvatice, rechini, peşti uriaşi, protejaţi de un tunel de sticlă.

Un city break special, gandit cu atentie de Agentia de turism Ultramarin, in care va veti umple sufletele de frumusetea unor orase maiestuoase si va veti relaxa plutind pe apele Dunarii albastre – totul intr-o excursie de neuitat. Detaliile acesteia le puteti gasi aici: http://www.ultramarintm.ro/d984/weekends/capitale-dunarene.html.

budapesta2 

Szeged 2

viena1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

viena2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.