Atenție la expunerea la soare și la radiații!

0
621

radiatii solare

Atenție!  Nu doar temperaturile sufocante creează neplăceri în această perioadă, ci şi expunerea prelungită la soare.

Medicii dermatologi avertizează că în zilele în care indicele UV este ridicat trebuie luate măsuri de protecţie a pielii. În acest caz,este recomandat ca expunerea la soare să fie redusă până în ora 10.00 şi reluată după ora 16.00, iar cremele aplicate să aibă factor de protecţie ridicat. Specialiştii avertizează că expunerea prelungită la soare în sezonul estival, mai ales la orele amiezii, trebuie evitată. Motivul: radiaţiile ultraviolete sunt foarte periculoase!

Anual, sute de persoane care trec pragul clinicii din cadrul Spitalului Judeţean Timișoara sunt diagnosticate cu diverse forme de cancer de piele. Dacă sunt depistate din timp, bolile de piele pot fi tratate. Astfel că medicii atrag atenția să folosim protecţia, prin evitarea expunerilor excesive la soare, dar şi prin folosirea cremelor fotoprotectoare, prin limitarea acţiunii altor factori de risc.

O statistică arată că de patru ori a crescut în ultimii 30 de ani numărul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer de piele. Cauzele sunt diverse, printre  factorii ce contribuie la apariţia acestei afecţiuni numărându-se, pe lângă radiaţiile solare şi stresul, alimentaţia, imunitatea scăzută, bolile metabolice. Cancerul de piele poate fi tratat şi în mare parte poate fi vindecat, doar ca pacienţii să nu neglijeze dezvoltarea acestor leziuni. Mai periculos este melanomul, pentru că, acesta, dezvoltat pe anumite aluniţe, reprezintă o leziune foarte agresivă.

Timișenii sunt sfătuiți să se prezinte la medic pentru un control, cel puțin de două ori pe an.

(Sursa foto: www.acasa.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.