FRUMUSETILE de langa NOI! Patrimoniul viu bănăţean, o resursă de exploatat

0
409

Decebal - Cazanele Dunarii

O hartă turistică a Banatului istoric este în capul listei produselor rezultate dintr-un proiect amplu, al cărui rost este impulsionarea activităţilor de acest gen, pe aceste meleaguri. Universitatea de Vest Timişoara, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, Institutul Intercultural Timişoara şi Primăria Oraşului Kikinda sunt partenerii care au dus la bun sfârşit proiectul ale cărui concluzii au fost trase, ieri, în mod oficial.

Potrivit celor afirmate de Otilia Hedeşan, managerul proiectului, cercetarea a aproape 60 de localităţi din partea românească, respectiv sârbească a Banatului a condus la adunarea unei cantităţi impresionante de informaţii, atât în formă scrisă, cât şi în fişiere foto, audio şi video.

Alături de harta care le poate fi extrem de folositoare deopotrivă operatorilor turistici şi vizitatorilor, 20 de locuri pitoreşti din regiune au fost introduse în sistemul GPS, s-au propus patru trasee turistice – privitoare la patrimoniul natural, etnografic, ecumenic şi culinar -, lista produselor rezultate din proiect mai cuprinzând editarea unor volume cu locuri şi legende bănăţene, produse alimentare specifice, povestiri şi cântece populare.

Nu în ultimul rând, un calendar editat în cadrul proiectului este un instrument excelent pentru toţi cei care vor să cunoască şi eventual să viziteze locurile în care au loc evenimente care ţin atât de tradiţiile religioase, cât şi de cele folclorice şi chiar de manifestări culturale şi expoziţionale moderne.

sursa: traveleurope.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.