S-a apucat de rugby abia la 18 ani, iar acum tinteste Cupa Mondiala

0
349

eugen

Evolueaza pe un post extrem de important, taloner, rolul sau in gramada, la repunerile din margine sau in joc deschis putand fi esential in castigarea unei partide, mai ales atunci cand este vorba de prezenta la competitia suprema, Cupa Mondiala.

Eugen Capatana s-a nascut la Bals, insa orasul de care se simte legat sufleteste este Timisoara, locul unde a crescut si a inceput sa alerge cu balonul in brate, fiind singurul jucator care a parcurs intreg drumul revenirii banatenilor in fruntea rugbyului romanesc.

S-a apucat tarziu de rugby pentru ca s-a simtit atras de box si lupte, sporturi mult mai apropiate de temperamentul sau, intr-o vreme in care Timisoara se afla in esalonul secund si se lupta atat pe teren, cat si cu greutatile financiare pentru supravietuire.

Desi nu existau conditiile de astazi, Timisoara, gratie pasiunii unui lot de jucatori, in care se afla si Eugen Capatana, a reusit sa castige in 2009 Cupa Europei Centrale, pentru ca apoi contingentul transferat de la Arad sa formeze echipa care va umple vitrina cu trofee.

Astfel, cu singurul jucator crescut la Timisoara, Eugen Capatana, banatenii au cucerit si gratie aportului talonerului, in ultimii ani, doua Cupe ale Romaniei si tot atatea titluri de campioana, evolutiile acestuia propulsandu-l in echipa nationala.

Inainte de a imbraca tricoul Stejarilor, Capatana si-a demonstrat calitatile alaturi de Lupii Bucuresti in competitiile europene inter-cluburi, intr-o partida disputata in 2011 contra italienilor de la Crociati, dupa care a adunat 15 prezente in European Challenge Cup.

Debutul in echipa nationala pentru Eugen Capatana a avut loc in 2012 contra Ucrainei, iar in 2013 a marcat singurul eseu in partida jucata de Stejari in Portugalia, inceputul campaniei de calificare la Cupa Mondiala din Anglia.

Toata cariera lui Eugen Capatana este legata de Timisoara, indiferent ca echipa s-a numit RCM, iar in prezent Saracens, despre ce a fost si ce asteapta de la viitor, talonerul Stejarilor a avut amabilitatea sa ne-o spuna intr-un scurt interviu:

-Cum iti amintesti primul contact cu rugbyul ?
-Am inceput sa joc rugby la varsta de 18 ani, atunci cand m-au chemat cativa baieti din cartier. Mi-a placut foarte mult si asa mi-am inceput cariera de jucator.

-Care a fost momentul care te-a marcat cel mai mult?
-Intotdeauna l-am admirat pe Petru Balan, iar discursul sau inaintea finalei de la Alba Iulia, cand am cucerit primul trofeu important pentru Timisoara dupa o lunga asteptare, a fost cu adevarat motivant.

-Cum vezi participarea la Cupa Mondiala din Anglia ?
-Imi doresc sa fiu in cea mai buna forma sportiva pentru ca sa pot ajuta echipa in tentativa atingerii obiectivului propus, adica doua victorii care sa asigure participarea la urmatoarea Cupa Mondiala. Trebuie sa formam un grup bine sudat care sa poata pune probleme oricarei echipe.

-Cum vezi viitorul ?
-Deocamdata ma concentrez pe prezent si la ceea ce urmeaza, adica Cupa Mondiala, in privinta viitorului cu siguranta doresc sa raman in rugby, pentru ca datorita acestui sport am ajuns sa fiu ceea ce sunt astazi.

Eugen Capatana
Data si locul nasterii: 18.06.1986, Bals
Post: Taloner
Echipa de club: Timisoara Saracens
In echipa nationala: 18 selectii, 2 eseuri, a debutat in 2012 (Romania-Ucraina, CEN)

articol preluat de pe frr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.