Lacul SURDUC – o oaza de liniste si relaxare

0
1142

lac

Nu exista banatean care sa nu fii auzit de lacul Surduc si credem noi sunt putini timiseni care nu au vazut macar o data Lacul.

Lacul Surduc este situat in judetul Timis, in partea de sud-est a muntilor Poiana Rusca, intr-o zona cu potential turistic bogat, la aproximativ 100 de km de Timisoara si la 30 km de Lugoj. Este cel mai mare lac din judetul Timis.

Exista un baraj (cel mai ingust baraj din Romania, raportat la volumul de apa detinut), construit inca din 1972, de unde se poate admira imensitatea lacului, alaturi de imprejurimile minunate pentru vanatoare, agrement, sau pescuit.

Lacul Surduc este unul dintre principalele puncte de atractie turistice ale zonei, pentru cei ce doresc o relaxare, o delectare, pentru cei care doresc sa inoate, pentru sporturi nautice, pentru pescuit sau pentru plaja in timpul verii. Cazarea este „usoara”, ori la cabane, ori cu cortul.

Constructia barajului a început în 1972, iar acumularea în 1976, atingând în 1977 aproape 25 milioane mc. Etapa a doua a început în 1981, fiind proiectata pentru acumularea unui volum de apa de 51 milioane mc. Lacul de acumulare are ca scop principal asigurarea cu apa potabila a zonei Timisoara, apararea împotriva inundatiilor si bineînteles, un scop turistic, unde iubitorii de pescuit si de agrement se pot bucura în voie. Având o suprafata de 460 ha, el este cel mai mare lac din judetul Timis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.