Parte a Bastionului Cetății, scoasă la licitație pentru închiriere

0
349

Bastion 700

Crama ‘700’ și grădina de vară, un ansamblu de circa 1.200 mp din fostul bastion militar turcesc din zona zero a Timișoarei, va fi scoasă la licitație pentru închiriere de către primărie, săptămâna viitoare, spațiul fiind închiriat în ultimii ani de Fundația Academică Culturală Timișoara (FACT).

Contractul de închiriere încheiat între municipalitate și FACT în 2007 a expirat în 2012, dar chiriașul a continuat să ocupe abuziv spațiul încă doi ani. Reprezentanții Primăriei Timișoara susțin că deși spațiul a fost închiriat pentru activități culturale, acolo se desfășurau activități de alimentație publică (o brutărie).

Acum, consilierii locali și-au dat acceptul pentru scoaterea la licitație a Restaurantului ‘Crama 700’, care nu a mai avut această destinație din anii 1990, devenind mai mult un loc lângă care își găseau adăpost boschetarii, și a grădinii de vară, ajunse în paragină.

‘Spațiul va fi închiriat pe o perioadă de 5 ani, prețul minim de pornire la licitație fiind de 10 euro/ mp pe lună pentru imobilul având suprafața utilă totală de 680 de metri pătrați, respectiv jumătate din prețul adjudecat pentru grădina de vară, cu o suprafață de 495 metri pătrați, și doar pe perioada funcționării, obligatorie cel puțin 6 luni pe an’, arată consilierii locali în proiectul pentru licitație.

Municipalitatea se judecă în prezent cu fostul chiriaș pentru sumele restante pe care acesta trebuie să le achite Consiliului Local Timișoara pentru doi ani (2012-2014) cât a continuat să folosească spațiul în mod abuziv.

‘Fundația Academică Culturală Timișoara (FACT), condusă de Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, ocupă abuziv proprietatea și refuză să părăsească acel spațiu, pe care l-a avut închiriat de la primărie, deși contractul cu municipalitatea a expirat în 2012, iar chiriașul a acumulat deja datorii’, arăta viceprimarul Traian Stoia, în 2013. Potrivit vice-edilului, suma de recuperat de la chiriaș depășește 300.000 de lei.

Spațiul licitat are valoare de monument istoric.

sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.