Hoții nu au concediu

0
337

hoti apartamente

Mare atenție! Este sezonul concediilor și o dată cu el și perioada în care hoții din apartamente acționează cel mai mult.

Poliţiştii avertizează că lunile de vară sunt perioada favorită pentru hoţii de locuinţe. Și asta pentru că proprietarii de apartamente sau case îşi lasă nesupravegheate căminele pe timpul vacanţei. Ca să se apere de intruşi, proprietarii aleg să investească in sistemele de siguranţă. De frica hoţilor de locuinţe, tot mai mulţi proprietari îşi “blindează” căminele. Câinii special dresaţi, sistemele sofisticate de alarmă sau contractele cu firmele de pază sunt cele mai eficiente metode împotriva musafirilor nepoftiţi. Siguranţa costă, şi nu puţin, dar cei care vor să fie protejaţi spun că sentimentul de securitate nu are preţ. Astfel că un sistem de alarmă costă între 1200 şi 2700 de lei.

Înainte de a pleca din locuință trebuie verificat dacă ușile si ferestrele sunt bine închise, iar în cazul în care în timpul nopții nu rămâne nimeni în casă, este bine să se lase o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcțiune, pentru a deruta eventualii musafiri nepoftiți. În ceea ce privește locuințele la curte și apartamentele aflate la parter sau la etajul I, este necesară montarea la ferestre a unor gratii metalice. Obiectele de valoare trebuie păstrate în locuri sigure. Polițiștii recomandă, de această dată copiilor, să nu lase cheia casei sub preșul de la ușa și să nu primească străini în locuință.

Hoții folosesc ca moduri de operare forțarea încuietorilor de la ușa de acces și escaladarea și forțarea ferestrelor de la parter sau de la etajul I. Fie că îşi iau informaţiile de pe site-urile de socializare sau chiar de la vecini, hoţii reuşesc să îşi îndeplinească obiectivele. Cele mai multe din bunurile sustrase sunt plasme, electrocasnice, bani sau bijuterii.

Așadar, mare atenție!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.