Argint mondial pentru banateanca Corina Caprioriu

0
330

Corina-Caprioriu

Sportiva lugojeana Corina Căprioriu a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de judo de la Astana (Kazahstan), miercuri, în limitele categoriei 57 kg, după ce a fost învinsă în finală de japoneza Kaori Matsumoto.

Căprioriu a fost învinsă prin waza-ari de Matsumoto, cea care se impunea în fața româncei și în 2012, în finala Jocurilor Olimpice de la Londra.

Corina Căprioriu reușise să treacă în turul secund de spaniola Concepcion Bellorin, prin ippon, iar apoi a învins-o prin același procedeu tehnic, în optimile de finală, pe luxemburgheza Mano Durbach. În sferturi a dispus de unguroaica Hedvig Karakas, tot prin ippon, iar în semifinale a câștigat prin waza-ari meciul cu Catherine Beauchemin-Pinard (Canada).

România are până acum două medalii de argint, după ce Andreea Chițu a pierdut, marți, finala categoriei 52 kg, tot în fața unei japoneze (Misato Nakamura).

În continuare, pentru România vor evolua cei patru băieți deplasați la Astana, Cristian Bodîrlău, Denis Mititelu (ambii la cat. 81 kg), Valentin Radu (100 kg) și Daniel Natea (+100 kg).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.