Elevii din Făget vor învăța în sunet de sirene

0
517

 

consilieri judeteni

Construirea unei stații ISU pe un teren din județul Timiș a provocat azi contre, în ședința de plen, între aleșii județeni. Terenul pe care se va afla stația este în apropierea unei grădiniță și a unui spațiu de joacă. Motivul este simplu: nu se dorește ca elevii să fie bruiați de zgomotele sirenelor mașinilor de pompieri care pleacă în misiune.

Consilierul Flavia Marinconi își susține ideea de a nu fi de acord cu respectiva locație. „Consider că nu este potrivit pentru un loc în care învață 800 de copii. În plus, la 15 metri distanţă este un parc de joacă cu huţuluşe. Cred că ar fi trebuit identificat un alt teren, pentru că mai există terenuri care aparțin localitătii Făget. Nu e bine ca o stație de pompieri să fie la 20 de metri unde învață copiii“, spune consilierul județean, Flavia Marinconi.

În plus, aceasta le-a sugerat consilierilor o locație mai potrivită pentru construirea stației de pompieri, pe Calea Lugojului nr. 8. Totodată spune că aici nu sunt grădinițe sau școli în care copiii să fie deranjați de sunetele mașinilor de intervenție.“Este un loc care aparține Primăriei Făget. Atunci când pleacă mașinile, inclusiv cele SMURD vor sta acolo, pleacă cu sirenele trase”, adaugă Flavia Marinconi.

De cealaltă parte, vicepreședintele CJ Timiș, Călin Dobra, susține că această locație a fost propusă împreună cu reprezentanții Primăriei Făget și cu specialiștii ISU. “Este o locație centrală care poate să asigure regim de urgență și intervenție în zona de nord-vest a județului și spre autostradă accesul față de locația unde a fost înainte”, afirmă vicepreședintele CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.